Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki sözleşmeli ve geçici personeli ilgilendiren önerge

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki sözleşmeli ve geçici personeli ilgilendiren önerge
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan sözleşmeli ve geçici personele ilişkin soru önergesi TBMM Başkanlığına sunuldu. Geçici işçinin hak ettiğinin karşılığını alamayan, kidem, ihbar, işsizlik sigortasından yararlanamayan daha az ücretle çalışan olması nedeni ile kurumda geçici işçi çalıştırılması dinimizin esaslarında kul hakkı tanımlaması dikkate alındığında uygun görülmekte midir?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki Sorularımın Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96 ve 99. Maddeleri Uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay Tarafından Yazılı Olarak Yanıtlanmasını Arz Ederim. 
Saygılarımla. 04.01.2019 
Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

1) Diyanet işleri Başkanlığı bünyesinde kaç sözleşmeli, kaç geçici personel bulunmaktadır?

2) Geçici personel hangi işlerde değerlendirilmektedir?

3) Geçici işçinin hak ettiğinin karşılığını alamayan, kidem, ihbar, işsizlik sigortasından yararlanamayan daha az ücretle çalışan olması nedeni ile kurumda geçici işçi çalıştırılması dinimizin esaslarında kul hakkı tanımlaması dikkate alındığında uygun görülmekte midir?

4) İktidarın bu yönlü uygulamalara karşı, kurumun çalışanlarının haklarının korunmasına yönelik görüşü Cumhurbaşkanlığına sunulmuş mudur?

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum