1 Ocak 2019 yılbaşı tatilinde öğretmenlerin ek ders ücreti kesilecek mi? Kar tatillerinde ek ders ödenecek mi?

1 Ocak 2019 yılbaşı tatilinde öğretmenlerin ek ders ücreti kesilecek mi? Kar tatillerinde ek ders ödenecek mi?
1 Ocak 2019' da ve kar tatillerinde öğretmenlere ek ders ödenecek mi? MEB'de görevli öğretmenlere 1 Ocak Yılbaşı Resmi Tatillere denk gelen günlerde ve kar tatillerinde ek ders ödemesi nasıl yapılacak? Toplu sözleşme görüşmelerinde yalnızca kar tatili gibi idari izinli olduğu günlerde öğretmen ve yöneticilere ek ders ücreti ödeneceği kazanımı elde edilmiştir. 1 Ocak'ın milli ve mahalli bir bayram olmadığından dolayı, derse girmeyen öğretmenlerin ders, ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlam

1 Ocak Yılbaşı tatilinde ve kar tatilinde öğretmenlerin ek dersi kesilecek mi? 1 Ocak 2019 Salı ve kar tatili olduğu zamanlarda ek ders ücreti ödemesi yapılır mı?

1 Ocak Salı Günü Ek Ders Ödenmez. Resmi tatil olsa da 1 Ocak'ın milli ve mahalli bir bayram olmadığından dolayı, derse girmeyen öğretmenlerin ders, ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılamayacaklarından EK DERSLERİ KESİLECEKTİR...

Bu konuda toplu sözleşmede;

“Madde 24- (1) 1/9/2012 tarihinden geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.”

Toplu sözleşme görüşmelerinde yalnızca kar tatili gibi idari izinli olduğu günlerde öğretmen ve yöneticilere ek ders ücreti ödeneceği kazanımı elde edilmiştir.

Milli ve Mahalli Bayramlarda ek ders ücretleri ile ilgili yönetmelik maddesi;

b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.”

Özetle; İki maddeyi incelediğimizde yılbaşı tatilini kapsamadığını görmekteyiz. Her yılbaşı tatilinde öğretmenin ek dersi kesilecektir. Dini Bayramlarda da ek ders kesilir ancak Milli ve Mahalli Bayram günlerinde, kar tatillerinde, seçimlerden sonra tatil edilen günlerde, genel idari izinli sayılan günlerde ek ders kesintisi yapılmamaktadır.

Salih HAZIR / Eğitimci YAZAR

Kamubiz.com ÖZEL HABER

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum