14 Haziran İdari Tatil Gününde Öğretmenlere Ek Ders Yazılır Mı?

14 Haziran İdari Tatil Gününde Öğretmenlere Ek Ders Yazılır Mı?
Hafta sonu 9-10 Haziran 2018 (Cumartesi ve Pazar) günlerinde yapılan çalışmalara ise Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 4/g maddesi uyarınca tanımlanan gece ücretinden ek ders ücreti tahakkuk ettirilmeli midir? 14 Haziran Perşembe idari tatil vardı. Peki; o güne ait ek ders ödenecek mi?

Hafta sonu 9-10 Haziran 2018 (Cumartesi ve Pazar) günlerinde yapılan çalışmalara ise Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 4/g maddesi uyarınca tanımlanan gece ücretinden ek ders ücreti tahakkuk ettirilmeli midir? 14 Haziran Perşembe idari tatil vardı. Peki; o güne ait ek ders ödenecek mi?

MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 6/3. Maddesi uyarınca öğretmenlerin yapması gereken mesleki çalışmaların 1.haftası 09-13 Haziran 2018 tarihlerinde (Cumartesi –Pazar dahil) görevli olunan okul ve kurumlarda, 2.haftası ise 18-22 Haziran 2018 tarihlerinde istenilen il-ilçede yapılacak. Okul ve kurumlarda yapılan mesleki çalışmaların yapıldığı her bir gün için yöneticiler hariç olmak üzere sadece öğretmenlere 3’er saat ek ders ücreti ödemesi yapılacak.

6/3. Madde;

(3) Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir.

Hafta sonu 9-10 Haziran 2018 (Cumartesi ve Pazar) günlerinde yapılan çalışmalara ise Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 4/g maddesi uyarınca tanımlanan gece ücretinden ek ders ücreti tahakkuk ettirilmelidir.

4/g maddesi;

g) Gündüz öğretimi dışında kalan öğretim: Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatilleri ile cumartesi ve pazar günleri yapılan yüz yüze eğitim ile diğer günlerde saat 18.00’den sonra başlayan yüz yüze eğitimi kapsar.

14 Haziran'da İdari Tatil Vardı. Peki; O Güne Ait Ek Ders Ödenecek Mi?

Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşmenin 2. maddesinde
Madde 2- (1)   Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde  genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar denilmektedir.

Ek Derslere İlişkin Kararın 4. maddesinin 1. fıkrasının e bendinde DERS YILI' nın tanımı şu şekilde yapılmıştır:

e) Ders yılı: Derslerin başladığı günden derslerin kesildiği güne kadar geçen ve iki dönemi kapsayan süreyi ifade eder.

Ders yılı 08 Haziran 2018 tarihinde sona ereceğinden idari izinli olunan 14 Haziran'da öğretmenlere ek ders ücreti yazılmaz.

Salih Hazır / Eğitimci Yazar

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum