2018-2019 öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneği miktarı ne kadar olacak?

2018-2019 öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneği miktarı ne kadar olacak?
Öğretmenlerin 2018 öğretim yılı hazırlık ödeneği ne kadar? Öğretmenlere 2018 Eylül ayında verilecek hazırlık ödeneği ne kadar olacak ve ne zaman ödenecek? Öğretim yılına hazırlık ödeneğinden yararlanacak olanlar kimler? Öğretim yılına hazırlık ödeneği nedeniyle 2018-2019'da Öğretmenlere ne kadar ödeme yapılacak? Öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen öğretmenlik yapanlara, her öğretim yılı için bir defa olmak üzere öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir. Peki 2018 yılında öğretmen ne kadar ödenek alacak? İşte c

Öğretmenlerin 2018 öğretim yılı hazırlık ödeneği ne kadar? Öğretmenlere 2018 Eylül ayında verilecek hazırlık ödeneği ne kadar olacak ve ne zaman ödenecek? Öğretim yılına hazırlık ödeneğinden yararlanacak olanlar kimler? Öğretim yılına hazırlık ödeneği nedeniyle 2018-2019'da Öğretmenlere ne kadar ödeme yapılacak? Öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen öğretmenlik yapanlara, her öğretim yılı için bir defa olmak üzere öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir. Peki 2018 yılında öğretmen ne kadar ödenek alacak? İşte cevabı...

Bazı kamu görevlilerine her öğretim yılı için bir defa olmak üzere ödenen “öğretim yılına hazırlık ödeneği”, 2018-2019 öğretim yılında bir önceki yıla göre 80 TL artacak.

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı kapsamında öğretmen unvanlı kadrolarda görev yapan; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür ve müdür yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları ile Diyanet İşleri Başkanlığında sözleşmeli olarak Kur’an kursu öğreticisi pozisyonlarında fiilen öğreticilik yapanlara, öğretim yılına hazırlık ödeneği veriliyor.
 
2018-2019 öğretim yılında ödeneğin miktarı

Bütçe kanunları veya Bakanlar Kurulu kararları ya da toplu sözleşmeler ile brüt miktarı belirlenen hazırlık ödeneğinden sadece binde 759 oranında damga vergisi kesintisi yapılmaktadır.

2017 yılında imzalanan ve kamu çalışanlarının 2018-2019 yıllarına ilişkin mali ve sosyal hakları konusunda belirlemeler de içeren 4.Dönem Toplu Sözleşmeye gör, 2018 yılı Eylül ayında öğretmenlere ödenecek öğretim yılına hazırlık ödeneğinin brüt tutarı 1.130 TL, net tutarı ise "1.121 TL" olacak.

Buna göre, 2017-2018 öğretim yılında brüt miktarı 1.050 TL olan bu ödenek, 2018-2019 öğretim yılı için 80 TL artmış olacak.

Hazırlık ödeneğinin verilmesi

Öğretmenlere, öğretim yılının başladığı ay (Eylül) içinde verilen hazırlık ödeneğinin ödeneceği gün Milli Eğitim Bakanı tarafından belirleniyor.

Ancak, çeşitli sebeplerle (yasal izin kullanma veya ilk defa ya da yeniden atanma gibi) öğretim yılının başladığı aydan (Eylül ayından) sonra;

-Birinci dönem ders yılı bitmeden önce göreve başlayan öğretmenlere, hazırlık ödeneği miktarının %75’i tutarında ödeme yapılır.

-Birinci dönem ders yılı bitimi ile ikinci dönem ders yılı bitimi arasında kalan dönemde göreve başlayan öğretmenlere, hazırlık ödeneği miktarının %50’si tutarında ödeme yapılır.

Öte yandan, öğretim yılı bitmeden; emeklilik, aylıksız izin, naklen başka kuruma geçiş, istifa veya ölüm hallerinde, ödenmiş olan öğretim yılına hazırlık ödeneği ilgililerden (veya mirasçılarından) geri alınmaz.

Öğretim yılına hazırlık ödeneğinden yararlanacak olanlar

Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup da fiilen öğretmenlik yapanlara (Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür ve müdür yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları da dahil) öğretim yılına hazırlık ödeneği verilir.

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığında Kur’an kursu öğreticisi pozisyonlarında sözleşmeli olarak istihdam edilip fiilen öğreticilik yapanlara da toplu sözleşme hükümleri gereği bu ödenek aynı şekilde ödenir.
memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum