2019 Yılı Öğretim Elemanı Güncel Ek Ders Ücreti Ne Kadar? (Profesör, Doçent ve Öğretim Görevlisi)

2019 Yılı Öğretim Elemanı Güncel Ek Ders Ücreti Ne Kadar? (Profesör, Doçent ve Öğretim Görevlisi)
2019 Yılı ikinci altı aylık döneminde üniversite akademik personelin (Öğretim Görevlisi, Doçent ve Profesör) güncel ek ders ücreti ne kadar oldu? 2019 yılında yükseköğretimde çalışan hocalar gece, hafta sonu, yaz tatilinde ve yarıyıl tatilinde ne kadar ek ders ücreti alıyor?

Yükseköğretim kurumlarında görev yapan öğretim elemanlarına, Yükseköğretim Kanunu uyarınca okutmaları gereken haftalık mecburi ders yükü saati dışında, katılacakları mecburi ve isteğe bağlı dersler ve diğer faaliyetlerden dolayı ek ders ücreti ödeniyor.

Öğretim elemanlarına ek ders ücreti ödenirken; Yükseköğretim Kurulunca belirlenen mecburi ve isteğe bağlı dersler ve diğer faaliyetlerin (bu ders ve faaliyetlerin haftalık ders programında yer alması ve fiilen yapılması şartıyla) haftada en çok 20 saati, ikinci öğretimde ise haftada en çok 10 saati esas alınmaktadır. 
Ek ders ücreti (normal öğretimde)

2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine göre öğretim elemanlarına normal öğretimde, haftalık okutulması mecburi ders yükü saati dışında kalan mecburi ve isteğe bağlı dersler ve diğer faaliyetler (bu ders ve faaliyetlerin haftalık ders programında yer alması ve fiilen yapılması şartıyla) karşılığında haftada en çok 20 saat ek ders ücreti ödeniyor.

Ek ders ücretinin miktarı; Profesör için 300, Doçent için 250, Doktor Öğretim Üyesi için 200, Öğretim Görevlisi için ise 160 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı suretiyle hesaplanırken, bulunan tutar üzerinden gelir vergisi ve damga vergisi kesilmektedir.
        Net ek ders saat ücreti (haftada en çok 20 saat)*
Dersin verilme zamanı: Normal çalışma saatleri

Profesör 35 TL

Doçent 29 TL

Doktor Öğretim Üyesi 23 TL

Öğretim Görevlisi 19 TL

*Gelir vergisi oranı %15 uygulanmıştır.

Ek ders ücreti (ikinci öğretimde ve tatil günlerinde)

İkinci öğretimde,  haftalık okutulması mecburi ders yükü saati dışında kalan mecburi ve isteğe bağlı dersler ve diğer faaliyetler (bu ders ve faaliyetlerin haftalık ders programında yer alması ve fiilen yapılması şartıyla) karşılığında haftada en çok 10 saat ek ders ücreti ödeniyor.

Müfredat programları uyarınca normal çalışma günlerinde çalışma saatinin bitiminden ve saat 17.00'den sonra başlayan gece öğretimi ile hafta tatili, yarıyıl veya yaz tatillerinde yapılan öğretimde ek ders ücretleri %60 zamlı ödeniyor.

Ancak, ikinci öğretimde öğretim elemanlarına ödenecek ek ders ücretinin toplamı (sınav ücretleri ile personele ödenecek fazla çalışma ücretleri bu toplama dahil ediliyor), öğrencilerden toplanan ikinci öğretim ücretlerinin %70’ini aşamıyor.

İkinci öğretimde ek ders ödemelerine getirilmiş olan bu sınırlama, öğrenci sayısının az olduğu yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanlarının girdikleri bazı ek dersler karşılığında ücret alamaması sonucunu da doğurabilmektedir.

            Net ek ders saat ücreti (haftada en çok 10 saat)*
Dersin verilme zamanı : Gece öğretimi / hafta tatili / yarıyıl tatili / yaz tatili

Profesör 56 TL

Doçent 47 TL

Doktor Öğretim Üyesi 37 TL

Öğretim Görevlisi 30 TL

*Gelir vergisi oranı %15 uygulanmıştır.
memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.