35 Bin Tarih Öğretmeni Adaletli Atama Bekliyor!

35 Bin Tarih Öğretmeni Adaletli Atama Bekliyor!
Atama bekleyen 35 bin Tarih Öğretmeni 2017 Kpss ile 163 kişilik düşük kontenjanın kendilerini mağdur ettiğini, kendilerinin de mesleklerini yapmak istediklerini söylüyorlar. İşsiz bir şekilde atama beklediklerini belirten tarihçiler, ortaöğretim branşlarına adaletli kadro sayısının verilerek Tarih gibi ana branştan adaletli atama yapılmasını istiyorlar. İşte o talepleri:

Atama bekleyen 35 bin Tarih Öğretmeni 2017 Kpss ile 163 kişilik düşük kontenjanın kendilerini mağdur ettiğini, kendilerinin de mesleklerini yapmak istediklerini söylüyorlar. İşsiz bir şekilde atama beklediklerini belirten tarihçiler, ortaöğretim branşlarına adaletli kadro sayısının verilerek Tarih gibi ana branştan adaletli atama yapılmasını ifade istiyorlar. İşte o talepleri:

Tarih dersi kendine has metodu olan birtakım incelikleri ve teknikleri olan çok özel bir derstir. Tarih dersi, ehli olmayan ellerde ücretli öğretmenlere verilerek telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır. Tarih sadece bir milletin siyasi, sosyal ve kültürel geçmişi değil, aynı zamanda bir milletin siyasi, sosyal ve kültürel geleceğidir. Mustafa Kemal, “Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan, yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat, insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.” demiştir. Peyami Sefa, ” Tarihinin sürekliliğini kaybeden bir millet, her şeyini kaybetmeye mahkumdur. Hafızası parça parça kopmuş bir akıl hastası gibi geçmişiyle, hatıralarıyla ve benliğini terkip eden bütün varlık unsurlarıyla ilgisi kesilmiştir.” Cicero ise, “, geçen zamanların şahididir, onun gerçeklerini aydınlatır, anıları meydana çıkarır, günlük yaşamımıza yol gösterir ve eski zamanlardan bilinmeyen olayları anlatır.”  Bu hususta birçok düşünür  tarihin önemi ile ilgili düşüncelerini dile getirmiştir. Biz birkaç tane ile sınırlı tutuyoruz.  

Tarih derslerinin faydaları:
1)
Geçmişi öğrenerek, geleceğe güvenle bakmamızı sağlar
2) Düşünme ve yorumlama olgusunu güçlendirir
3) Tarih öğrenerek geçmiş ve gelecek arasında bir köprü kurulur. Uygarlığın insanlığın ortak malı olduğu anlaşılır.
4) Kültür ve medeni hayatın gelişimini hızlandırır
5) Toplumda, milli birlik beraberlik duygusunun gelişimini hızlandırır.

Bu kısacık yazımızda onlarca makale, deneme ve kitaba sığmayacak olan tarih öğretiminin gerekliliği üzerinde durmaya çalıştık. Bizler tarih öğretmenleri olarak tarih ders sayısının arttırılması ve buna binaen tarih öğretmenlerine ciddi bir kontenjan ayrılmasının vatanımıza ve milletimize faydalı olacağı düşüncesindeyiz.  Bu hususta tarih ders sayısının artması ve tarih öğretmenlerininin atamasının yapılması için. Gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.