5 bin ücretli öğretmen ve usta öğretici ataması 10 bin mi oluyor?

5 bin ücretli öğretmen ve usta öğretici ataması 10 bin mi oluyor?
Milli Eğitim Bakanlığı'nca 540 gün sigorta primi ödenmiş ve 2017 KPSS'den en az 50 puan almış 5 bin ücretli öğretmen ve kadrosuz usta öğretici atamalarında yeni gelişmeler yaşanıyor. MEB öğretmen atamalarına ilişkin ikinci bir müjdeye mi hazırlanıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 540 gün sigorta primi ödenmiş ve 2017 KPSS'den en az 50 puan almış 5 bin ücretli öğretmen ve kadrosuz usta öğretici atamalarında  yeni gelişmeler yaşanıyor. MEB öğretmen atamalarına ilişkin ikinci bir müjdeye mi hazırlanıyor?

5 bin ücretli öğretmen atamasında yaşanan gelişmeleri şöyle sıralayabiliriz:

1- MEB 5 nin ücretli öğretmen atama başvuru kılavuzunda, sözlü sınav merkezi ilan tarihini 22.06.2018 olarak belirlemesine rağmen, adaylara bugüne kadar herhangi bir bildirim yapılmadı.

2- MEB yetkilileri, Memurlar.net sitesinde bugün (28.07.2018) yer alan habere göre 5 bin ücretli öğretmen atamasında, sözlü sınav uygulamasının kaldırılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

3- MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı 25.07.2018 Çarşamba günü MHP Grubu adına TBMM'de yaptığı konuşmasında 'Sözleşmeliler, geçici ve mevsimlik işçiler, ücretli öğretmenler, vekil imam ve müezzinler, fahri Kur’an kursu öğreticileri, aile sağlığı çalışanları, usta öğreticiler kadroya geçmeyi beklemektedir. Kamuda kadro alamayan taşeron işçiler, 4/B’li, vekil, sözleşmeli, geçici ücretli ve fahri statüde çalışanlar kadroya alınmalı, güvencesiz personel çalıştırılması son bulmalıdır.' açıklamasında bulundu.

DEĞERLENDİRME

Bilindiği üzere 5 bin ücretli öğretmen atamasında, adayların 2017 KPSS'de aldıkları puan, sadece başvuru için gerekli şartlar arasında sayılmış, atamaların sözlü sınavda alınacak puana göre yapılacağı kılavuzda belirtilmişti. Yani 2017 KPSS'de alınan puanların (en az 50) atamalarda etkisi olmayacaktı. 

Ancak memurlar.net'te yer alan 28.07.2018 tarihli haberde, MEB tarafından sözlü sınavların kaldırılması için çalışma yürütüldüğü belirtiliyor. Öte taraftan MHP tarafından yapılan açıklamada, ücretli öğretmenlerin, usta öğreticilerin kadroya geçmeyi bekledikleri ve geçici ücretli şeklinde çalışanların güvencesiz olarak çalıştırılmamaları ve kadroya alınmaları gerektiği ifade ediliyor.

Yukarıdaki açıklamalar ve sitemize ulaşan 5 bin ücretli atamasına şartları tutan maksimum 10 bin kişi olduğu bilgisi de dikkate alındığında;

1- Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde mülakatları tamamen kaldırarak ve kontenjan sayılarını da güncelleyerek başvurada bulunan tüm öğretmen adaylarını ( yaklaşık 10 bin) atayabileceğini,

2- Mülakatların kaldırılması ile sadece 2017 sınav puan önceliğine göre 5 bin öğretmen ataması yapabileceğini,

3- 5 bin ücretli öğretmen atamasının ardından kılavuzda da belirtildiği gibi boş kalan yerlere 2018 KPSS puanı ile mülakatsız yeni bir ek 5000 öğretmen atama süreci başlayabileceğini, 

söyleyebiliriz.

Kamubiz.com Özel Haber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
58 Yorum