513 Şube Müdürlüğü Yazılı Sınav Davasında Son Ve Kesin Karar Çıktı

513 Şube Müdürlüğü Yazılı Sınav Davasında Son Ve Kesin Karar Çıktı
513 Şube Müdürü atamasının yankıları sürmeye devam ediyor. Ankara'da açılan ikinci soru iptali kararı kesinkes sonuçlandı ve 2 soru iptal edildi. Bu durumda bütün başarı sıraları değişti ve atamalar hukuksuz hale geldi.

1 Nisan 2018'de yapılan MEB Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü sınavı mülakatlar yapıldıktan sonra Şanlıurfa İdare Mahkemesinde 3 sorunun iptal edilmesi yönünde karar çıkmıştı. Buna göre, 57 soru üzerinden puanlar yeniden hesaplanıp istinaf süreci beklenmeden atamalar yapılmıştı. Bu süreçte 51 kişi ek mülakata alındı, Bunlardan 20'si atandı. Ancak İstinaf sürecinde 3 soruyu iptal ettiren davacı, davadan feragat edip dava düşmştü.

Bu süre zarfında Ankara Bölge İdare Mahkemesinde açılan ikinci soru iptali davasında kararı çıktı. Mahkeme sınavdaki 2 sorunun kesinkes iptaline karar verdi. Bu durumda bütün başarı sıraları değişti ve ataması yapılan 20 kişinin atamaları hukuksuz hale geldi.

MEB'in bu durumda ne yapacağı, Bakan Ziya SELÇUK'un mahkeme kararını uygulayıp uygulamayacağı merak konusu

kamudanhaber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum