Adem hoca yine müdür olamadı!

Adem hoca yine müdür olamadı!
Değerli okurlarım, Okulların açılmasına sayılı günler kala esnafın yüzü gülüyor.

Öğretmenler, öğrenciler ve velileri heyecanla ilk zilin çalacağı 11 Eylül’ü bekliyor.

Yıkım kararı alınan okulların yöneticileri taşınma, diğerleri okulu sorunsuz açmak telaşında.

Hürriyetçi Eğitim Sen eski ve yeni başkanları Süleyman Pekin ile Adem Ellialtıoğlu’nun öncülük ettiği Eğitim İş ve Eğitim Sen yöneticileri “eylem” yapıyor.

Neymiş efendim;

Eğitim çalışanları sahipsiz değilmiş.

Bu sene hiçbir mobbing ve yıldırma ahlaksızlığının ve suçunun cezasız kalmasına müsaade etmeyeceklermiş.

Hepsinin takipçisi olacaklarmış.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Başka?

Atama dönemleri dışında istifa, yaş haddinden emeklilik, yargı kararı ile geri dönme gibi çeşitli nedenlerle boşalan okul-kurum yöneticiliklerine atama yapılmasına karşıymışlar.

Yetmemiş,

Hürriyetçi Eğitim Sen Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu ile eski başkanı Süleyman Pekin Eğitim İş 1 No’lu Şube Başkanı Sabri Mutlu, Eğitim Sen Şube Yöneticisi Herdem Köse’yi de yanlarına alarak geçtiğimiz günlerde valilik önünde “Adalet ve Liyakat İçin” slogan atarak basın açıklaması yapmışlar.

Hürriyetçi Eğitim Sen üyesinin yargı kararıyla göreve iade edilmesinin ardından yönetmeliğin uygulanmasına karşı çıkarak “adalet istiyoruz” derken samimi olmadıklarını gösterdiler.

Dahası, “atamalarda adaletten’ bahseden Hürriyetçi Eğitim Sen Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, 2022 yılında İzmit Türkan Dereli İlkokulu müdürlüğüne puanı yetmediği için atamayınca yasa ve yönetmeliklere göre yapılan atamayı eleştirmişti.

İzmit Ertuğrulgazi İlkokulunda müdür yardımcısı olan Adem hoca, geçtiğimiz günlerde de Zeki Kalaç’ın emekli olmasıyla boşalan İzmit Halk Eğitim Merkez Müdürlüğüne atanabilmek için kulis çalışmalarına başlamış.

Yargı kararının uygulanması sonrası açığa çıkan müdür Nejat Sazak’ın şartları uyması nedeniyle İzmit Halk Eğitim Merkez Müdürlüğüne atanmasına “Yargı kararı ile de olsa atama dönemi dışında atanamayacağını söylüyorlarmış.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

HALK EĞİTİME NEJAT HOCA
Değerli okurlarım,

Adaletten bahsedenler, konu kendileri olunca yargı kararları ve yönetmeliklerin uygulanmasını kabullenemeseler de Adem hocanın çok istediği İzmit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne Nejat Sazak atandı.

Aslen Kırıkkale Keskinli olan, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliğinden mezun olan Nejat hoca, önceki yıllarda Çorum Oğuzlar Halk Eğitimi Merkezi, Oğuzlar Çok Programlı Lisesi, İzmit Muallim Naci Lisesi, Gölcük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Başöğretmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Körfez Atatürk Anadolu Lisesi müdürlüklerinde görev yaptı.

18 Ağustos 2023 tarihinde, yargı kararı uygulanmasının ardından, Zeki Kalaç’ın emekli olmasıyla boşalan İzmit Halk Eğitimi Merkezi Müdürü olarak göreve başladı.

Nejat hocaya başarılar diliyorum.

Türkan Dereli İlkokulu ve İzmit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine atanamayan, her ortamda “adaletten” bahseden Adem hocaya önerim;

Bir: Müdürlük hayalinin gerçekleşmesinden önce adil olabilmek için önce sendika başkanlığından istifa etmesi.

İki: Başkanlığını yaptığı 500 küsur üyesi bulunan sendikanın başkanı olarak harcadığı zamanı yıkım kararı verilen müdür yardımcılığını yaptığı Ertuğrulgazi İlkokulunun taşınmasına ayırması.

Galip Atama /Bizim Yaka

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum