Ali Yalçın'dan 3600 ek gösterge, sözleşmeli öğretmenlik ve okul yöneticiliği açıklaması

Ali Yalçın'dan 3600 ek gösterge, sözleşmeli öğretmenlik ve okul yöneticiliği açıklaması
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Konya 1 No’lu şube, Denizli 1 ve 2 No’lu şube ve Afyonkarahisar 1 ve 2 No’lu şubelerin düzenlediği etkinliklerde 3600 ek gösterge, okul yöneticiliği, sözleşmeli öğretmenlik, mülakat, öğretmenlik meslek kanunu ve memura zam hakkında konuştu.

Eğitimcileri eş ile iş arasında tercih yapmak zorunda bırakan sözleşmeli öğretmenliğe son verilmelidir

Konya 1 No’lu Şube’nin genişletilmiş divan toplantısında konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sözleşmeli personel istihdamından vazgeçilerek, kamu personel sisteminin kadrolu istihdam üzerinden şekillendirilmesine dönük bir düzenlemenin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, “Eğitimciler, kamu görevlileri eşleri ile işleri arasında tercih yapmak zorunda bırakılmamalıdır” dedi.

Eğitimcilerin aile bütünlüğü sağlanmalıdır

İş güvencesinin ve kadrolu istihdamın kırmızı çizgileri olduğunun altını çizen Yalçın, kadrolu ve güvenceli istihdamın, saygın iş ve insan onuruna yaraşır çalışma hayatı anlayışının kamu personel sistemi açısından başlangıç noktası olduğunu vurguladı. Sözleşmelilikte ısrarın, birçok alanda sorun yaşattığını ve ürettiğini söyleyen Yalçın, “Sözleşmeli personel istihdamından vazgeçilmesi, kamu personel sisteminin kadrolu istihdam üzerinden şekillendirilmesi, kamu hizmetlerinin kadrolu memurlar tarafından verilmesine dönük bir düzenlemenin hayata geçirilmesi çağrımızı buradan bir defa daha tekrarlıyorum. Tüm kurumlarda sözleşmeli personel istihdamından vazgeçilmelidir. Öğretmenin iç huzurunu, eğitimin iş huzurunu bozan, eş ve iş arasında tercihte bulunma mecburiyetini beraberinde getiren bu istihdam türü tarihte kalmalıdır. Kadroya geçiş süreci tamamlanıncaya kadar sözleşmeli personelin isteğe, eş durumuna dayalı yer değiştirmeye ilişkin sınırlamalara son verilmeli, yöneticilik görevlerine atanması dâhil olmak üzere görevde yükselme ve unvan değişikliği hak ve uygulamalarından yararlanması sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

Sözler tutulmalı, beklentiler karşılanmalıdır

3600 ek gösterge sözünün bir an evvel yerine getirilmesi çağrısında bulunan Yalçın, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun eğitimcilerin beklentilerini karşılayacak şekilde çıkarılması için çalıştıklarını dile getirerek, “Sözler tutulmalı, beklentiler karşılanmalıdır” dedi.

Öğretmen alımında liyakati ölçmeyen mülakat sistemi kaldırılmalıdır

Mülakat sisteminin kamu vicdanını yaraladığını, sosyal maliyeti de yükselttiğini vurgulayan Yalçın, öğretmen alımında liyakati ölçmeyen mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Eğitim sistemindeki sorunlu alanlardan birinin de ücretli öğretmenlik olduğunu ifade eden Yalçın, “Hem misyon hem de vizyon; ücretli öğretmenlik değil, öğretmenlere hak ettiği ücretin ödenmesi ve kadrolu istihdamın esas alınmasıdır. Öğretmen adayının bu kadar çok olduğu Türkiye’de ücretli öğretmenliğin devam ettirilmesi ve 2023 Eğitim Vizyonu’nda da yer verilmesi abesle iştigaldir” değerlendirmesinde bulundu.

Okul yöneticilerinin örselenmesine müsaade etmeyeceğiz

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 ve 2 No’lu şubelerin düzenlediği “Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik” programında konuşan Ali Yalçın,Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, okulların yükünü ve çilesini çeken okul yöneticilerinin örselenmesine, itibarsızlaştırılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

3600 ek gösterge konusunda gayretimiz devam ediyor

3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde çıkması için çaba harcadıklarını ifade eden Yalçın, “Ek gösterge düzenlemesi konusunda iki talebimiz var. Biri, söz konusu vaadin hayata geçirilmesi için daha fazla beklenmemesi; diğeri ise ek gösterge konusunda yapılacak düzenlemenin kapsamının hak ve adalet temelli olarak genişletilmesidir. 3600 ek göstergeden yararlanacak kamu görevlilerine ilişkin kapsam, seçim sürecinde ifade edilen unvan ve kadrolarla sınırlanmamalı, mutlaka genişletilmeli, bütün kamu görevlilerinin mevcut ek göstergeleri de en az 600 puan olacak şekilde yükseltilmelidir. Bu yöndeki gayretimiz devam ediyor, takibimiz sürüyor. Bütün hizmet kollarının memnuniyeti doğrultusunda bir çerçeve hedefliyoruz” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmaları yapılırken bazı internet siteleri ve kişiler üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yalçın, “Okul yöneticilerinin itibarsızlaştırılmasına müsaade etmeyiz. Okul yöneticilerimiz, okulların yükünü ve çilesini çeken kişilerdir” ifadelerini kullandı.

Beklentileri karşılayan bir meslek kanununun çıkması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu önemsediklerini dile getiren Yalçın, “Beklenti ve taleplerin karşılandığı, öğretmenlerin görev, yetki, hak ve sorumluluklarının belirlendiği, mesleki gelişim ve kariyer basamaklarının, mesleki özerkliklerinin ve iş güvencelerinin tanımlandığı, öğretmene destek niteliğinde bir meslek kanunu istiyoruz. Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Kamu görevlilerinin gelir vergisi matrahı yüzde 15'te sabitlenmelidir

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 ve 2 No’lu şubelerin genişletilmiş il divan toplantısına katıldı. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinden alınan gelir vergisinin yüzde 15’te sabitlenmesi ve matrahların yükseltilmesi gerektiğini ifade ederek, “Kamu görevlilerinin maaşlarında yaşanan reel kayıplar telafi edilmelidir. Bunun için, 2019 Ocak ayı maaşlarıyla birlikte, 2018 yılında gerçekleşen reel gelir kaybını tazmin etmeye yönelik enflasyon farkı tazminatı hesaplanarak kamu görevlilerine ödenmelidir” dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum