Ali Yalçın'dan sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı ve öğretmenlere teşvik açıklaması

Ali Yalçın'dan sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı ve öğretmenlere teşvik açıklaması
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tüm sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı, bayram ikramiyesi ve öğretmenlere teşvik hakkında açıklamalarda bulundu.

Toç-Bir-Sen’in 34. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, toplu sözleşme geride kalsa da kamu görevlileri için bazı sorunların geride kalmadığını, var olan sorunların çözümü için ise kendi yol haritalarını oluşturduklarını söyledi. 

Konuşmasında toplu sözleşme görüşmelerinden de bahseden Yalçın, birçok tekliflerinin masada görmezden gelindiğine vurgu yaparak, “Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinden, 3600 ek göstergeye, yardımcı hizmetler sınıfının genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesinden, kademe derece sınırlamasının kaldırılmasına, bayram ikramiyesinden, kılık-kıyafet yasağının kaldırılmasına, gelir vergisi mağduriyetinin son bulmasından, dayanışma aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesine birçok acil çözüm bekleyen önemli teklifimiz dikkate alınmadı” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen 9. Bölge Toplantısı Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep, Malatya teşkilatlarının katılımıyla Adıyaman’da Genel Başkan Ali Yalçın’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Sözleşmeli, ücretli, vekil gibi uygulamalara son verilmelidir

Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere, kalkınmada öncelikli yerlerin en büyük sorununun öğretmen açığı olduğunu vurgulayan Yalçın, “Yıllardır bu soruna dikkat çekiyoruz. Eğitim çalışanlarının söz konusu bölgelerde uzun süre kalmalarını sağlayacak uygulamalara, teşviklere ihtiyaç olduğunu dile getiriyoruz. Sözleşmeli, ücretli, vekil, fahri gibi kamudaki bütün kadrosuz istihdam türleri kaldırılmalıdır, diyoruz. Çünkü hiçbir işverene ama özellikle de devlete, ucuz ve iş güvencesiz çalıştırma yakışmaz. Ucuz ve güvencesiz hizmet alımı emek sömürüsüdür.Kamuda her zaman statü hukukunu ve dolayısıyla kadrolu istihdamı savunduk. 4/C statüsünün kaldırılmasını sağladık. 4/C’liler 4/B’ye geçirildi ama biz 4/B’nin de tamamen kaldırılmasını, tüm kamu görevlilerinin kadrolu statüde birleştirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Ucuz işçilikten farksız ücretli öğretmenlik ayıbına, aileleri bölen, öğretmenin zihnini ailevi sorunlarla meşgul eden, aynı işi yapanlar arasında sosyal hiyerarşi üreten, hak ve ücretlerde haksızlıklara fırsat veren sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son vermesini isteyen Yalçın, iş güvencesi için, eşit işe eşit ücret için, çalışma barışı için, emekte performans, hizmette yüksek kalite için, bütün kamu sisteminin kadrolu istihdamda birleştirilmesi, adaletsizliklere son verilmesi çağrısında bulundu.

Öğretmen açığı ancak teşvik sistemiyle kapatılabilir

Ali Yalçın, istihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik sisteminin bir an evvel hayata geçirilmesindefayda olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “İstihdamda güçlük çekilen yerlerde kadro istikrarının yolu sözleşmelilikte değil, teşviki yöntemlerden geçmektedir. Biz, yıllardır, öğretmenlere zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapmaları hâlinde, illerin mahrumiyet durumlarına göre ilave özel hizmet tazminatı ödenmesini öneriyoruz. Mezkûr bölgelerimizin eğitimde en büyük sorunu istihdamda istikrardır. Bu bölgeler için istihdamda istikrar, kalkınmanın da anahtarıdır. Bu yönüyle de teşvike dayalı kadrolu istihdamı önemsiyor ve öneriyoruz. Mutlu, yerinden ve işinden memnun öğretmenler demek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere, istihdamda güçlük çekilen yerlerde eğitimde kalitenin ve başarının artması demektir.”

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
23 Yorum