Ali Yalçın: 'Okul yöneticiliği kariyer meslek olsun'

Ali Yalçın: 'Okul yöneticiliği kariyer meslek olsun'
Genel Başkan Ali Yalçın, “Liyakat ve kariyer ekseninde okul yöneticilerinin profesyonel anlamda mesleki gelişimlerinin sağlanması, öğretmenlik ve yöneticilik tecrübelerinin harmanlanması ve eğitim yöneticiliğinin bir kariyer mesleğine dönüştürülmesi için süreç nihayete erdirilmelidir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la bir görüşme yaptı. Görüşmede okul yöneticiliği de ele alındı.

Eğitim kurumları yöneticiliğinde liyakate dayalı bir kariyer sistemi kurulmalıdır

Genel Başkan Ali Yalçın, 2017 yılında “Eğitim Yönetiminde Liyakat ve Kariyer Sistemi” raporu hazırlayarak gündeme getirdikleri, somut bir model önerisi ortaya koydukları ve Bakanlıkla da bu temelde bir sistemin hayata geçirilmesi konusunda prensipte mutabık kalınan eğitim yönetiminde kariyer sistemine ilişkin düzenlemenin bir an önce çıkması gerektiğini ifade ederek, “Liyakat ve kariyer ekseninde okul yöneticilerinin profesyonel anlamda mesleki gelişimlerinin sağlanması, öğretmenlik ve yöneticilik tecrübelerinin harmanlanması ve eğitim yöneticiliğinin bir kariyer mesleğine dönüştürülmesi için süreç nihayete erdirilmelidir” dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum