Almanca Öğretmenleri Yıllardır Atanamıyor! Almanca İkinci Zorunlu Dil Olmalı mı?

Almanca Öğretmenleri Yıllardır Atanamıyor! Almanca İkinci Zorunlu Dil Olmalı mı?
Almanca Öğretmenleri yıllardır atanamıyor! Almanca öğretmenlerinin kadro talepleri ve önerileri haberimizde..

Almanca Öğretmenleri yıllardır atanamıyor! Almanca öğretmenlerinin kadro talepleri ve önerileri haberimizde..

Merhaba bizler almanca ogretmenleri olarak atama sayimizin artirilmasini talep ediyoruz. Ingilizceden sonra dunyada en yaygin teknoloji dili almancadir. Almanya ulkemizle en cok ithalat ihracat munasebetinde olan ulkedir. Cocuklarimizin bu dili ogrenmesi ilerde is hayatinda kendilerine cok buyuk katkilar saglayacaktir.

Yardimlarinizi rica ederiz


Biliyorsunuz hali hazırda tüm Anadolu Liselerinde almanca dersi okutuluyor ama lisede verdiğimiz dersin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Temelde yani 5.sınıfta dil eğitim başlarsa eminim öğrenciler çok iyi 2.yabancı dilde kendilerini ifade edebilecekler. İngilizce aksan olarak ve gramer olarak karışık bir dil olduğundan 4.sınıftan beri verilen eğitim yeterli olmuyor, ama almanca hem okuma hem de dilbilgisi yönünden kolay bir dil. Çabucak öğrenebilirler. Daha çok fazla almancanın avantajları mevcuttur. Görüşlerimizi aldığınız için teşekkürler.


Merhabalar anket için tesekkürler. Almancayı öğrenmek eminim ki ingilizceden sonra öğrenciler için de büyük bir avantaj. Lütfen sesimize ses olun. Birşeyler yapmaya çalıştık kimse duymadı. Tek dilegimiz artık bizimde bölüm olarak yüzümüzün gülmesi. Yıllardır üvey evlat muamelesi gördük. Gereginin yapılmasını arz ediyoruz.


Şu yaşıma geldim kimse de bize demedi ki yavrum/çocuğum/evladım öğrendiğiniz şu ders şunun için gerekli,bu buna yarar diye.Tek denilen derslerinize iyi çalışın oldu.Lisede dil sınıfı okumasaydım Almancayla da belki yakından uzaktan hiç alakam olmayacaktı.Buraya kadar bir sıkıntı yok.Ama ya dil okumayıp bir mühendis,doktor,eczacı olsaydım yada teknik eleman vs olsaydım nolurdu? Biz millet olarak yerli malı yerine ithal mal tüketmeye meyilliyiz.Avrupai olsun da isterse çakması olsun.Şu an en basit tabiriyle tükettiğimiz kozmetik ürünlerinden bindiğimiz arabaya kadar ithal mal tüketiyoruz.Birçoğumuz kullandığımız ürünün sadece markasına bakarız.İş içeriği okumaya gelince bir bakarsınız ikinci bir etiket.Altındaki açıp bakarsanız hiç bilmediğiniz bir dil ve incelemeye kalktığınızda çoğu zaman üstteki etiketin alttakiyle sadece yüzeysel konularda bağı vardır.ama biz anlayamayız.Nedeni de çok basit : Yabancı dil derslerine ya kendi branşında öğretmen verilmiyor yada öğrencilerimiz yarış atı gibi sınavlara hazırlandırılıyor. Son günlerde sosyal medyada gördüğüm kadarıyla Almanca derslerine hiç Almanca bilmeyen diğer branş öğretmenleri görevlendiriliyor. Bunu yapmak yerine bırakalım da herkes kendi alanında görevini yerine getirsin.Eğitim kalitemizin düşüklüğünü de ondan sonra bir daha gündeme getirip tartışalım.


Almanca öğretiminin lisede başlaması öğrenilmesini zorlaştırıyor. Biliyoruz ki dil öğrenimine erken yaşta başlanması o dilin daha kolay öğrenilmesini sağlar. Günümüzde ikinci yabancı dilin gerekliliği artık hepimiz tarafından biliniyor. Oyüzden almanca öğretimine ortaokulda başlanmalı.


merhabalar,

öncelikle sesimize kulak verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Almanca öğretmeni açığı yaklaşık 1500 civarındadır ancak önemsenmediği için

ya ücretli öğretmenlerle geçiştirilmekte ya da İngilizce öğretmenleri derse girmektedir.

ayrıca maalesef adaletli bir branş dağılımı olmadığı için de atama şansımız oldukça azdır. geçen yıl dönemin ortasında bir anda sistem değiştirilmiş öabt yerine bizlere yds gelmiştir. ve kimse maalesef bu haksızlığı dile getirmemiştir. bizler yds+gy+gk+eğitim girerek yüksek puanları alsak dahi atama sayısının azlığı yüzünden atanmamız oldukça zordur. 2.yabancı dil olarak ortaokuldan itibaren verilmesi daha doğrudur. umarım sesimize ses olmaya devam edersiniz. desteğiniz için teşekkür ediyorum.

iyi çalışmalar dilerim.


Öncelikle duyarlılığınız için tüm Almanca öğretmenleri adına size teşekkür ederim . Yıllardır Almancaya gereken değer verilmemiştir bu yüzden atamalarda hep mağdur edildik yıllardır , son birkaç yıldır Almancadan atamalar yapılmaya başlandıysa da verilen kontenjanlar çok yetersiz kalmıştır . Tüm Anadolu ve fen liselerinde almanca dersi olmasına rağmen atamalarda kontenjanlar hep çok düşük kalmıştır ,liselerdeki almanca öğretmen açığı ya ücretli öğretmenlerle ya da okullardaki farklı branşlardan öğretmenlerle giderilmekte olup ( sırf daha fazla ek ders alabilmek için) , okullar tarafından almanca öğretmen ihtiyacının bildirilmediği kanısına ulaşmamıza sebep olmuştur. Kaldı ki 2. bir yabancı dilin temelleri daha küçük yaşlarda atılmalıdır lisede verilen almanca eğitimi çok yetersiz kalmaktadır . Bunlara istinaden taleplerim :
 

1) Almancanın 2.zorunlu yabancı dil olarak 5. Sınıftan itibaren verilmeye başlanması ( seçmeli olmamalı çünkü öğretmen yok denilip okul idareleri tarafından çocuklar başka bir ders seçmek zorunda bırakılıyor)
 

2) Liselerdeki Almanca derslerinin ücretli öğretmen veya farklı branştan bir öğretmenle doldurulmaması ( Almancanın A sını bilmeyen bir öğretmenin sırf ek ders için Almanca dersine girdiğini çok duyuyoruz) ve ders saatlerinin artırılması .

3) Almanca öğretmenlerine verilen kontenjanların artırılması ( 4 haneli rakamları görmek istiyoruz biz de artık )

Saygılarımla ....
Kerman Ataş ( 16 yıldır atanmayı bekleyen bir Almanca öğretmeni)


 Sınıftan itibaren Almanca zorunlu 2. Yabancı dil olarak okutulmalı , liselerde verilen almanca eğitimi yetersiz kalıyor , altyapı şart.


Zorunlu ikinci dil Almanca olmalı ve daha küçük yaş grubunda olmalı. Çünkü ilkokuldaki bir çocuğun dil öğrenmesi lisedeki biŕ çocuğun ögrenmesine göre daha kolay ve elverişlidir. Yaklaşık olarak 7000 kişi sınava giriyor ama verilen atama kontenjanı 200 bile değil. İnşallah mağduriyetimiz biraz olsun gidelir ve sesimi duyurulur iyi akşamlar


Saygıdeğer kamubiz yetkilisi;

Öncelikle bizlerin sesine kulak verdiğiniz için teşekkür ediyor, desteginizi tüm içtenlikle bekliyorum. Almanca öğretmenliği bölümü mezunuyum ve 2017 kpss girip puanımı aldım atamaları bekliyorum. Hazırlık ortaokul 5.sınıf yabancı dil ağırlıklı uygulama pilot okullarda sadece ingilizce olmaması gerekir. Öğrencilere ikinci yabancı dil daha ogretilebilir. Küçük yaşta öğretilen dil daha etkili ve kalıcıdır. Anadolu liselerinde Almanca dersi yeterli olmuyor. En erken yaşta, ortaokulda öğretilmeye başlanılmalı.Öğrenciler en aktif öğrenme yaşında tanışmalı Almancayla.Ogrencilerimiz üniversite hayatında Ingilizce ve Almancaya ihtiyaç duyuyorlar. Çünkü almanca hukukta,mühendislikte,uluslararası ilişkiler bölümünde ve buna benzer birçok alanlarda ihtiyaç duyulan bir dildir.Biz bunları da göz önünde bulundurarak böyle bir talebimiz var. Lütfen sizler de sesimizi duyurun. Şimdiden cok teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylık dilerim.

Saygılarımla;


Sayın Kamubiz,
bu sene hazırlık 5.sınıf yabancı dil uygulaması pilot okullarda uygulanmaya başlandı.Bizler almanca öğretmenleri olarak almanca dilinin değer görmesini ve ikinci yabancı dil olarak 5.sınıflarda okutulmasını ve almanca öğretmenlerine verilen kontenjanın artırılmasını talep ediyoruz.Sadece Anadolu liselerinde almanca dersi yeterli olmuyor ve dil öğrenimini küçük yaşta verilmesini daha verimli buluyoruz.Öğrencilerimiz öğrenmeye meraklı, velilerimiz de çocuklarının yabancı diller edinmesi için bize destekçiler.Lütfen siz de bize destek olun, sesimizi duyurun.İlginiz için çok teşekkür ederiz.


Anadolu liselerinde verilen Almanca dili sadece liseyle sınırlı kalmamalı orta okula kadar inmeli. Küçük yaşta öğretilen dil daha kalıcı ve devamı liselerde daha da pekiştirilmiş şekilde inşa edilir. Ikinci yabancı dil Almanca sadece Anadolu liselerinde değil küçük yaşta ortaokulda öğretilmeye başlanılmalı.Öğrenciler en aktif öğrenme yaşında tanışmalı Almancayla.


Almanca öğretmenleri yıllardır evde oturuyor. Atama bekliyor. İş hayatında ticarette uluslararası platformda almanca cok gerekli ve ihtiyaç duyulan bir dil. Erken yasta öğrenilmesi için ortaokullada zorunlu olmalıdır.


Yıllardır almancadan atama bekliyoruz. Hep geri plana itildik. Halbuki ingilizce kadar almanca da cok fazla önem taşıyor. İngilizcenin tamamlayıcısı almancadır. Ve almanca dersinin sadece liselerde olması öğrenciler için dezavantajdır. Çünkü almanca dilinin temeli erken yasta verilmelidir. Temel oluşmadığı için öğrenciler anlamada zorluk çekmektedir. Dil erken yaşta öğrenilir. Ve biz de artık almancanın ortaokullarda zorunlu yabancı dil olmasını talep ediyoruz. Eğer seçmeli olursa okul müdürleri seçtirmiyorlar öğretmen yok diye. Öğrencilerimiz istedikleri halde zorla arapça seçtiriyorlar. Bu bize hakarettir. ALMANCA ORTAOKULDA ZORUNLU 2.YABANCI DİL OLMALIDIR.


Almanca kontenjan konusunda hakkı olanı almalı.Ücretli alakasız branşlarla yerimizin doldurulmasına göz yumulmamalı ve lise ile kontenjanlarımız sınırlı kalmamalı.Yabancı dil öğretimi ne kadar küçük yaşa inerse o kadar verimli olduğu bilinen bir gerçek.Sesimiz duyulmalı artık. Hep bir umut yüksek kontenjan beklemekten ruhen çok yorulduk. En verimli dönemlerimiz,enerjik dönemlerimiz yetersiz kontenjanla heba oluyor.


Merhaba,

liselerde mevcut olan almanca ders saatlerinin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında yabancı dil öğretiminde yaş oldukça önemli bir kriter. Ortaokul hatta ilkokulda alman dili eğitiminin başlamasını talep ediyorum. Liselerdeki şimdiki almanca ezbere dayanmakta. Bunun en büyük sebebi olarak erken yaşta temel atılmaması diye düşünüyorum.

İlginiz için teşekkür eder, saygılarımı arz ederim.

Gamze Nafiye Korkmaz

Almanca Öğretmeni


Almanca, ingilizceye en yakin dildir ve her çocuğun en az iki dünya dili bilmesi gerekmektedir. Almanca öğretmenleri ise yillardir kpss ye girip kadro beklemekte ancak sadece iki yüz üç yüz kisinin yüzü gülmektedir. Lütfen artik bizim sesimizi de duyun cocuklarimizla bizi kavusturun yalnizca bir degil bircok yabanci dil bilsinler, birakin biz de meslegimize kavusalim


Merhaba, öncelikle bu fırsatı bize verdiğiniz için teşekkür ediyorum.Almanca Öğretmeni açığı çok fazla önce bunu belirtmek isterim.Ben merkezde oturuyorum ve buradaki liseler de almanca öğretmeni yok.Öncelikle Kontenjan istiyoruz.Atama yapılmadığı için de dersler boş geçiyor.Veliler bu durumdan şikayetçi.Bize neden Kontenjan verilmiyor. İnanın tüm İlleri kapatsın Meb sadece İstanbul ilini açsın bizim mezun sayımız yetmez. MAĞDURUZ KONTENJAN İSTİYORUZ.AÇIK ÇOK FAZLA. saygılar.


2. yabancı dil Almanca olmalı çünkü geleceğin mühendis adayları için Almanca önemli bir dil. Ayrıca Otomotiv sektörü için çok önemli mesela Hacettepe Üniversitesi bazı bölümlerinde bu yüzden ingilizce gibi almanca hazırlık sınıfları da mevcut. Türkiye'de Almanca'ya ihtiyaç var; bu sebeple Almanca eğitimi daha da arttırılmalıdır.


Almanca Bölümünden mezun olup Kpss'ye hazırlanıp puanımı aldım ve atamaları bekliyorum.Öncelikle yabancı dilin gerekli olduğu âşikardır. Bu nedenle ortaokul 5.sınıf hazırlık yabancı dil sınıfların uygulanma plânıyla eğitim açısından büyük önem taşıdığını görmekteyiz. Şu an pilot okullarda ağırlıklı yabancı dil eğitimi verilmektedir. Anadolu liselerinde verilen almanca dilini ortaokul 5.sınıf hazırlık sınıflarında verilmesinin daha verimli olacağına inaniyor, bunu sizlerden talep ediyoruz. Ingilizcenin Almancayla yakın olması ve daha kolay âşina olduklarını daha iyi görüyoruz. Öğrencilerin de en iyi öğrenme yaşının daha küçük yaşta olduğu bilimsel olarak tespit dahi edilmiştir. Öğrencilerimiz ortaokul da tek bir dille sınırlı kalmamalı ve ikinci yabancı dil daha edinebilmeli.Başlangıç güzel başlamalı ve liselerde de daha donanımlı şekilde ilerleyebilmeli.Kontenjanımızın ve Almancanın öneminin artmasını sizlerden talep ediyoruz. Ilginiz için teşekkürler


bu sene hazırlık 5.sınıf yabancı dil uygulaması pilot okullarda uygulanmaya başlandı.Bizler almanca öğretmenliği bölümü mezunuyuz ve ikinci yabancı dilin değer görmesini istiyoruz.Ortaokulda sadece ingilizce değil, ikinci yabancı dil de verilmeli.Sadece Anadolu liselerinde Almanca dersi yeterli olmuyor ve dil öğrenimi küçük yaşta verilmesini daha verimli buluyoruz. Öğrencilerimiz üniversite hayatında yabancı dillere fazlasıyla ihtiyaç duyuyor.Ama bizler bunun temelini küçük yaşta verelim istiyoruz.Ve bizler öğretmek için bütün yüreğimizle hazırız.Ücretli öğretmenlik yapıyoruz ve Almancayı Ingilizceyle karşılaştırarak anlatıyoruz. Çünkü birbirine yakın diller Almanca ve ingilizce. Öğrencilerimiz öğrenmeye meraklı, velilerimizde çocuklarının yabancı diller edinmesi için bize destekçiler.Lütfen siz de bize destek olun, sesimizi duyurun.
Sayın Oktay Erciyaz'ın Almancayla ilgili düşüncelerini size paylaşmak istiyorum. ''ÇOCUKLARINIZA ALMANCA ÖĞRETİN''
''Buradan ailelere seslenmek istiyorum:Çocuklarınıza Almanca öğretin.İngilizceyi nasıl olsa öğrenirler.''
Avusturya kökenli İstihdam ve Tesis Kurma Firması Trenkwalder 'in YKB'ı(CEO) Oktay Erciyaz,geçen 10 yılda 6 bin kişiye iş bulduklarını söyledi.Erciyaz.Viyana'da düzenlenen İstihdam ile ilgili bir konferasta ,''ülke olarak masaya güçlü oturmak istiyorsanız,yetişmiş insan gücüne sahip olmalısınız.Yoksa ucuz işgücü ihraç eden bir ülke olmaktan kurtulamazsınız'' diye sözlerine devam etti.
Erciyaz,Almanya'da 1 200 000 civarında işgücüne ihtiyaç olduğunu ,2030 yılına kadar bu sayının 4 milyona çıkacağını öngördüklerini belirtti.Özellikle sağlık ve mühendislik sektöründe yoğun bir talep olduğunu da sözlerine ekledi.
'' 5000 Euro ücretle çalıştıracak mühendis bulamadıklarını,sebebinin de Almanca bilmemelerinden kaynaklandığını '' da söyleyen Erciyaz ''Ailelere seslenmek istiyorum;Çocuklarınıza ALMANCA öğretin.Onları burada parlak gelecek bekliyor.İngilizceyi nasıl olsa öğrenirler'' diye konuştu.


Yillarca okuyup millete hizmet etmek ve faydali olmak için uğramış biz Almanca Öğretmenlerinin mağduriyeti artık son bulmalı. Hizla gelişen dünyada dil konusunda ülkemiz artık yeniliklere gitmeli. Sadece lisede ögretilmekte olan (eğer o da seçildi ise) Almanca dersinin daha verimli, daha anlaşılır ve daha ileri seviyede olması için 5. Siniftan itibaren okutulmasini tüm Almanca öğretmenleri olarak talep ediyoruz. Biz bu uğurda hizmet etmeye ve son gücümüze kadar çalişmaya haziriz. Daha parlak gelecek için daha fazla almanca dersi ve daha fazla atama istiyoruz. Saygılarimla.


Yeni mezun olmuş bir Almanca öğretmeni olarak hak ettiğimiz atama sayısınıve ikinci yabancı dil olarak Almancanin liselede başlatılmasınin geç olduğunu düşünerek en azından ortaokulda temelinin atılmasını istiyorum ve tüm branstaslarimla bu fikrin arkasındayız.Almanca özellikle bir mühendislik mimarlik okuyup ülkemizi kalkindaracak gençler için vazgeçilmez gelecegi olan bir dildir. Rica ediyorum bu isteklerim dikkate alınıp gereği yapılsın.


Çoğu gelişmiş ülke kendi ülkesinde çalışacak ya da ikamet edeceklerden kendi dillerini en az A1 seviyesinde öğrenmelerini istiyorlar.Çünkü hayat iletişimden ibaret desek yanlış olmaz.Yabancı dilin ne kadar önem arzettiğini üniversiteden mezun olduktan sonra anlaşılıyor.Malum ülkenin gelişmesi küreseldir,diğer ülkelerle etkileşim içinde olmadan ilerlemek mümkün değildir.Almancanın da 5. sınıflarda öğretimine başlanması öğrecinin ileriki tercihlerinde kesinlikle pozitif etkisi olacaktır.


Gerek turizm gerek ticaret ve iş yaşamında ingilizce kadar gerekli olan almancanin 5. Sınıftan itibaren zorunlu olması gerekiyor.Dil eğitiminin erken yaşta verilmesi çok önemli. Zaten biz almanca öğretmenleri olarak mağdur durumdayız ve güzel bir kadro talep ediyoruz.Ücretli öğretmenlikten kurtulmak istiyor kadro talep ediyoruz


Sayın yetkili,
Biz Almanca öğretmenleri olarak Almanca dilinin sadece Anadolu liselerinde sınırlı kalmasını istemiyoruz. İngilizce bilmenin bile yetersiz kaldığı günümüz koşullarında ikinci bir dilin yani Almancanın İngilizce gibi ortaokuldan hatta ilkokuldan itibaren okutulmasını ısrarla talep ediyoruz.
Duyarlılığınız için teşekkür ederiz.


Bu sene hazırlık 5.sınıf yabancı dil uygulaması pilot okullarda uygulanmaya başlandı.Bizler almanca öğretmenliği bölümü mezunuyuz ve ikinci yabancı dilin değer görmesini istiyoruz.Ortaokulda sadece ingilizce değil, ikinci yabancı dil de verilmeli.Sadece Anadolu liselerinde Almanca dersi yeterli olmuyor ve dil öğrenimi küçük yaşta verilmesini daha verimli buluyoruz. Öğrencilerimiz üniversite hayatında yabancı dillere fazlasiyla ihtiyaç duyuyor.Ama bizler bunun temelini küçük yaşta verelim istiyoruz.Ve bizler öğretmek için bütün yüreğimizle hazırız.Ucretli öğretmenlik yapıyoruz ve Almancayı Ingilizceyle karşılaştırarak anlatıyoruz. Çünkü birbirine yakın diller Almanca ve ingilizce. Ogrencilerimiz öğrenmeye meraklı, velilerimizde çocuklarının yabanci diller edinmesi için bize destekciler.Lutfen siz de bize destek olun, sesimizi duyurun.Ilginiz için cok teşekkür ederiz.


Merhaba. Bizi umarım yetkili kişiler duyabilir umuduyla yazıyorum bu maili. Ben Almanca Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisiyim. Gelecek yıl mezun olacağım ama arkadaşlarım bile zaten ataması yok KPSS’ye hiç hazırlanma şeklinde konuşuyorlar bu yüzden gelecek kaygısı içerisindeyim. Lütfen liselerin hepsinde haftada dört saat Almanca dersi konulmasını istiyorum. Çünkü dış ilişkilerde Almanya ile çok içli dışlıyız. Gerek göçmenler olsun gerek otomotiv sektörü olsun 2. Yabancı dilin yeri hor görülmemeli. Tüm liselerde 2. Yabancı dil Almanca dersi verilmeli ve hatta ortaokul 5. Sınıftan itibaren verilmeli çünkü küçük yaşta daha çabuk kavrayıp öğrendiği için bu konuda kayıtsız kalmamanızı diliyorum. Umarım sesimizi duyarsınız bunu çok istiyorum. Arkadaşlarımla ben çaresizlik içerisindeyiz ailemize bir şey söyleyemiyoruz. Ders saatleri bile arttırılsa ve tüm liselere Almanca dersi konulsa çok büyük sevap işlemiş olacaksınız umarım sesimizi tüm yetkili merciler duyar.


Sayın kamu biz sayfası bu sene hazırlık 5.sınıf yabancı dil uygulaması pilot okullarda uygulanmaya başlandı.Bizler almanca öğretmenliği bölümü mezunuyuz ve ikinci yabancı dilin değer görmesini istiyoruz.Ortaokulda sadece ingilizce değil, ikinci yabancı dil de verilmeli.Sadece Anadolu liselerinde Almanca dersi yeterli olmuyor ve dil öğrenimi küçük yaşta verilmesini daha verimli buluyoruz. Öğrencilerimiz üniversite hayatında yabancı dillere fazlasiyla ihtiyaç duyuyor.Ama bizler bunun temelini küçük yaşta verelim istiyoruz.Ve bizler öğretmek için bütün yüreğimizle hazırız.Ucretli öğretmenlik yapıyoruz ve Almancayı Ingilizceyle karşılaştırarak anlatıyoruz. Çünkü birbirine yakın diller Almanca ve ingilizce. Ogrencilerimiz öğrenmeye meraklı, velilerimizde çocuklarının yabanci diller edinmesi için bize destekciler.Lutfen siz de bize destek olun, sesimizi duyurun.Ilginiz için cok teşekkür ederiz. Sayın Oktay Erciyaz'ın Almancayla ilgili düşüncelerini size paylaşmak istiyorum. ''ÇOCUKLARINIZA ALMANCA ÖĞRETİN'' ''Buradan ailelere seslenmek istiyorum:Çocuklarınıza Almanca öğretin.İngilizceyi nasıl olsa öğrenirler.'' Avusturya kökenli İstihdam ve Tesis Kurma Firması Trenkwalder 'in YKB'ı(CEO) Oktay Erciyaz,geçen 10 yılda 6 bin kişiye iş bulduklarını söyledi.Erciyaz.Viyana'da düzenlenen İstihdam ile ilgili bir konferasta ,''ülke olarak masaya güçlü oturmak istiyorsanız,yetişmiş insan gücüne sahip olmalısınız.Yoksa ucuz işgücü ihraç eden bir ülke olmaktan kurtulamazsınız'' diye sözlerine devam etti. Erciyaz,Almanya'da 1 200 000 civarında işgücüne ihtiyaç olduğunu ,2030 yılına kadar bu sayının 4 milyona çıkacağını öngördüklerini belirtti.Özellikle sağlık ve mühendislik sektöründe yoğun bir talep olduğunu da sözlerine ekledi. '' 5000 Euro ücretle çalıştıracak mühendis bulamadıklarını,sebebinin de Almanca bilmemelerinden kaynaklandığını '' da söyleyen Erciyaz ''Ailelere seslenmek istiyorum;Çocuklarınıza ALMANCA öğretin.Onları burada parlak gelecek bekliyor.İngilizceyi nasıl olsa öğrenirler'' diye konuştu


Merhabalar, öncelikle sesimize kulak verdiğiniz için teşekkür ederiz. Almanca Avrupada en çok konuşulan dil. Tabiki dil öğrenmek güzel şey. Bir dil bir insan demişler ancak biz ingilizceden öteye geçemiyoruz maalesef.Tabii ki her dilin önemi vardir ve farklidir. Ancak Almanca ve Almanya içinde teknoloji, ticari ilişkilerimiz,orada yaşayan gurbetçilerimiz derken bircok sey var aslinda. Almanya bilim ve arastirmalara onem veren,destekleyen hatta bu konuda burs temin eden bir ulke. Endustrisi ticari iliskiler derken muhendislik mezunlarimiz icin gerekli de bir dil.Hersey yerinde ve dozunda olmali. Evrenselse biraz ingilizce, dini bilgilerimiz icin onem arz ediyorsa tabiki Arapca ancak onlar kadar da Almanca! Kontejanlarimiz artmali.Almanca icin öğrenme yaşi ilkokula dek dusmeli.Artik değer gormeli...Tesekkur ederiz.


2008 Dicle Üniversitesi Almanca öğretmenliği mezunuyum.Bu tarihten itibaren sürekli yabancı dil öğretmeni kontenjanının arttırılacağı söylendi.Artan sadece İngilizce öğretmeni kontenjanı oldu.Şu an 34 yaşındayım.9 yıldır kpss mücadelesi vermekteyim.Bilerek özel okula başvurmadım.Çünkü yabancı dil öğrenmeye imkanı olmayan çocuklara yabancı dili öğretmek istiyorum.İmkanı olan aileler zaten özel okula gönderiyor çocuklarını.Fakat devlet okullarına atamalar yapılmıyor.Lafa gelince yabancı dil büyük önem arz etmektedir hatta ikinci yabancı dil de büyük önem taşımaktadır sözlerini az işitmiş değilim.İcraat olarak hiçbir şey göremiyoruz.İngilizce gibi Almanca'nın da ortaokul ve liselerde zorunlu olarak okutulmasını talep ediyorum.Velilerin ve çocuklarıntalebi olması halinde diğer yabancı dil öğretmenlerinin kontenjanının da arttırılması gerekir.

Bir zamanlar ortaokulda İngilizce,Almanca,Fransızca dillerinden istediğini öğrenebilen öğrenciler varken şimdi niye tek ve mecburi İngilizceye mahkum ediliyoruz?

Bize sorunlarımızı ifade etme imkanı sağladığınız için teşekkür ederim.Desteklerinizin devamını dilerim.Sonsuz Saygılarımla.

Ataması yapılmayan Almanca öğretmeni Hasan Emre İnkaya

Kamubiz.com Özel Haber

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum