Antalya'da yetkili sendika kim! Eğitim Bir- Sen mi, Eğitim- İş mi?

Antalya'da yetkili sendika kim! Eğitim Bir- Sen mi, Eğitim- İş mi?
Antalya'da Eğitim Bir Sen ve Eğitim İş Şube Başkanları yetkili sendika olduklarını açıkladı!

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, 2023 sendika sayımlarına göre Eğitim Bir Sen Antalya Şubesi'nin 8 bin 12 üye ile 10.kez üst üste yetkili sendika olduğunu söyledi.

Gelenek 10 yıldır yine değişmedi

Antalya'da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda ve Üniversitelerde 2023 yılı mutabakatına göre Eğitim Bir Sen 8 bin 12 üye yine genel yetkili sendika oldu. 2. Sırayı 7 bin 933 üye ile Eğitim-iş alırken, Türk Eğitim Sen 6 bin 923 üye ile 3.sıraya geriledi.

   WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Eğitim-İş belgeleri ile açıkladı: Tek yetkili sendika biziz

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar ve Yönetim Kurulu,  sendika binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Eğitim-İş Sendikası'nın Antalya’daki tek yetkili sendika olduğunu hatırlatan Başkan Acar:

“Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim Sen’de kan kaybı yaşanmaktadır. Eğitim Bir-Sen’in 2021 yılında üye sayısı 8 bin 899 iken 2022 yılında 1278 üye kaybederek 7 bin 621’ye kadar geriledi. Türk Eğitim-Sen’in 2021 yılında üye sayısı 7 bin 761 iken 2022 yılında 1523 üye kaybederek 6 bin 238’e kadar geriledi. Eğitim-İş ve Eğitim-Sen yükselişe geçmiştir. 2005 yılında sadece bir grup arkadaşımızın ilimizde yaktığı bu çoban ateşi, verilen mücadele sayesinde 15 Mayıs 2023 tarihi itibariyle 7 bin 818 üye sayısına ulaşarak milli eğitim çalışanları içerisinde en çok üyeye sahip sendika unvanını alarak Antalya’nın yetkili sendikası olmuştur. Sadece 1 yıl önce, 15 Mayıs 2022’de 4 bin 841 olan üye sayımızın bu denli artmış olması hepimizi ziyadesiyle mutlu ve umutlu kılmıştır. Önce ilçelerden belirlenen üye sayıları ilk sinyali vermiş ve yetkinin sendikamıza geçtiği Kepez, Muratpaşa, Alanya, Kaş, Kemer, Akseki ve geçen yıl yetkiyi alıp bu yıl farkı iyice açtığımız Konyaaltı ile birlikte toplam 7 ilçede yetkili sendika olan Eğitim-İş milli eğitim çalışanlarının il geneli toplamında da ipi göğüslemiştir” şeklinde konuştu.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Türk Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Oğuz Öztürk,  “Okullarda en çok üyeye sahip olan sendika o okuldaki yetkili sendikadır. Yetkili sendika karmaşası ile karşı karşıya kaldık” dedi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.