Arzu Erdem Engelli Öğretmen Atamalarını Meclis'e Taşıdı

Arzu Erdem Engelli Öğretmen Atamalarını Meclis'e Taşıdı
MHP'li Arzu Erdem engelli öğretmen atamaları hakkında ne söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alarak engellilerin sorunlarını ve engelli öğretmen atamalarını meclis gündemine taşıdı. Arzu Erdem şunları söyledi:

ARZU ERDEM (İstanbul) –  Bu vesileyle, engelli kardeşlerimizin toplum hayatında varlıklarını sürdürmeleri için özellikle, öncelikli istihdam konusunda Milliyetçi Hareket Partisi olarak bugüne kadar çalışmalarımızı yaptık. Bu vesileyle, engelli kardeşlerimize öncelikli istihdamın sağlanması gerçekten önem arz etmekte, toplumda varlıklarını sürdürmeleri açısından. Bu vesileyle, bizim, çocuklarımızın, evlatlarımızın yetişmesine önemli katkı sağlayan engelli öğretmenlerimizi de buradan selamlamak istiyorum, tüm öğretmenlerimizi selamlamak istiyorum.

Son yapılan Millî Eğitim Bakanlığı alım açıklamasında, 200 engelli öğretmen alımı yapılacaktır. 3.500’den, bugün 450’ye kadar düşmüş olan atanamayan engelli öğretmenlerimizle ilgili, kalan 200-250 civarındaki engelli öğretmenlerimizin de atanmasının bundan sonraki süreçte yapılmasını talep ediyorum.

Değerli milletvekilleri, burada engellilerimizle ilgili hassasiyetlerimizin üzerinde durmak istiyorum. Bugüne kadar da dile getirdiğimiz gibi özellikle engelli kardeşlerimizin, tüm engellilerimizin hayata tutunmaları için, toplum hayatında var olmaları için desteklenmeleri gerektiği bir gerçek. Tabii, bununla ilgili birçok düzenleme yapıldı ve yapılmaya da devam edilecektir mutlaka çünkü engelli kardeşlerimiz aslında bizim aynamız. Bizde aynaya baktığımız da ne yaptığımızı hepimiz tekrar tahlil edebiliriz. Engelli kardeşlerimizin sayılarına göre kendi alanlarında atama yapılması noktasında özellikle projeksiyonun sağlıklı yapılması, planlamanın da titizlikle yapılması gerektiği buradan tekrar vurgulamak istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler engelli kardeşlerimizin toplum hayatında varlıklarını sürdürmeleri için engelli istihdamının önemini her zaman vurguladık, vurgulamaya da devam edeceğiz. Çocuklarımızı yetiştiren, bu anlamda geleceğimizi temin eden öğretmenlerimizin tamamına buradan selamlarımı, saygılarımı göndermek istiyorum ama bilhassa engelli öğretmenlerimizin talebini de tekrar buradan belirtmek istiyorum: Yaklaşık 3.500 olan atanamayan engelli öğretmen sayısı yapılmış olan çalışmalarla birlikte bugün 450’ye kadar düştü. Millî Eğitim Bakanlığının açıklamış olduğu takvimde bugün 200 öğretmen ataması daha yapılacak bu dönem. Tabii, bu, çok sevindirici bir haber. Bu açıdan ben Millî Eğitim Bakanlığımıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Geride kalan 250 öğretmenimiz var, engelli öğretmenimiz var, onların da sesini tekrar buradan duyurmak istiyorum: Değerli milletvekilleri, 2018 yılı içerisinde e-KPSS sınavına girmiş ve yüksek puan almasına rağmen hâlâ atanamamış engelli kardeşlerimiz var. Bir an önce alım yapılmazsa puanları yanacak ve tekrar sınava girmek zorunda kalacaklar. Yeni sınav dönemi gelmeden 3 atama talep etmektedirler, bunu da buradan belirtmek istiyorum.

Milletvekillerinin -benim de doğal olarak- hepimizin aslında görevi, Türk milletinin çözümü geciktirilmiş sosyal sorunlarının çözümüne derman bulmak. Gerçekten, siyasi kısır çekişmeler bir tarafa, yapılması gereken çalışmaların hepsini el birliği içerisinde yapmamız gerekiyor. Hele hele hassasiyet burada engellilerimizse, hepimizin hassasiyetiyse, bizim aynamızsa mutlaka ki hepimiz elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyacağımıza inanıyorum.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum