Av. Habib Akyol MEB'in 513 Şube Müdürlüğü Açıklamasını Değerlendirdi

Av. Habib Akyol MEB'in 513 Şube Müdürlüğü Açıklamasını Değerlendirdi
Milli Eğitim Bakanlığı 513 şube müdürlüğü süreciyle ilgili 11 aydır sürekliliğini devam ettirdiği hukuka aykırılığı sonlandırmak adina bu gün itibariyle en net adımı atmış ve resmi internet sitesinde bir açıklama yapmıştır.

Personel Genel Müdürlüğün  14.05.2020 tarihli resmi internet sitesinde yapmış olduğu açıklama üzerine değerlendirmelerim: Milli Eğitim Bakanlığı 513 şube müdürlüğü süreciyle ilgili 11 aydır sürekliliğini devam ettirdiği hukuka aykırılığı sonlandırmak adina bu gün itibariyle en net adımı atmış ve resmi internet sitesinde bir açıklama yapmıştır.

Hukuken açıklama kapsamında degerlendirmelerim şu şekildedir:

1. Milli Eğitim Bakanlığı duyurusunda 513 şube müdürlüğü atamasınin bir sonraki duyuruyla iptal edilecegi ve yeniden tercih alınarak yenilenecegi ifade edilmektedir.

2. Ayrıca yazılı sınavların herkesin MEBBİS ekraninda son yargı kararı doğrultusunda guncellendigi belirtilmektedir.

3. Bilindiği üzere yargı kararı neticesinde mülakat sınavını iptal ettirip yeniden mülakata girenlerin mülakat sonuçları geçen hafta açıklanmıştı.

4. Söz konusu duyuruda yönetmeliğin 16/1 maddesi doğrultusunda 513 kadronun üç katı adayin baraj puanının ise 84.4828 olduğu ve şimdiye kadar mülakata girmeyip bu baraj puanınin belirlenmesi akabinde ilk defa mülakata girmeye kimsenin hak kazanmadigi ifade edilmiştir. Dolayisiyla ilk defa mülakata alınması gereken kimse yoktur. Tercih yapabilecek herkes önceki yada yargı kararı sonrasında aldığı mülakat puanıyla değerlendirilecektir.

5. Sonuç olarak: Bakanligin yapacağı yeni duyuru sonrasında yazılı sınav puanı 84.4828 ve üzerinde olan adaylardan önceki mülakat puanları doğrultusunda( mulakatini iptal ettirip geçen hafta mülakatı aciklananlarin geçen hafta açıklanan mülakat puanlari doğrultusunda) oluşan yazılı ve sözlü puan ortalamaları ile yeniden tercih alınarak 513 şube müdürlüğü ataması yenilenecektir. Tercih yapacaklarla ilgili yukarıda belirttiğim hususlar dışında herhangi farklı bir kısıtlama söz konusu değildir...

Rabbim herkesin hakkında hayırlısını nasip etsin...

Av.Arb.Habib AKYOL/Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
32 Yorum