AYM'den memur öğretmenler hakkında karar

AYM'den memur öğretmenler hakkında karar
Anayasa Mahkemesi, 2012 yılında iptal edilen, hizmet puanı üstünlüğüne göre memurluktan öğretmenliğe geçişine dair düzenlemenin hak ihlali oluşturduğu gerekçesiyle açılan davada, konu bakımından yetkisizliğe karar verdi.

2012 yılına diğer kurumlardan Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen kadrolarına kurumlar arası geçiş, hizmet günü üstünlüğüne göre yapılmaktaydı. Bu uygulama, dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından atamalara bir gün kala kaldırıldı.

Devamında Danıştay'a 20 kadar mahkeme açıldı. Davaların hepsi uzun süre bekletildi ve 2018~2019 yılında, 2015 yılında yapılan yönetmelik değişikliği bahane edilerek, karar verilmesine yer olmadığı kararıyla, açılan davalar reddedildi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu da bu kararı onadı.

Dava sahiplerinden biri, konuyu Anayasa Mahkemesine taşıdı. Anayasa Mahkemesi, kararını bir süre önce verdi. Anayasa Mahkemesi, hak ihlali oluşturduğu iddia edilen konunun bireysel başvuru kapsamına girmediği gerekçesiyle, başvurunun kabul edilemez olduğuna karar verdi.

Danıştay'ın ve Anayasa Mahkemesinin kararı sonrasında, hizmet puanı üstünlüğüne göre geçiş yapmayı talep eden adaylar, siyasetin alacağı bir kararla, 2012 yılında iptal edilen düzenlemenin geri getirilmesini talep ediyor.

memurlar.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum