Bakan Selçuk'tan okul müdürlerine kadro ve öğretmenlere 3600 ek gösterge açıklaması

Bakan Selçuk'tan okul müdürlerine kadro ve öğretmenlere 3600 ek gösterge açıklaması
Bugün Anadolu Ajansı editör masasına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 3600 ek gösterge için 24 Kasım'da açıklama yapacaklarını ve okul müdürlerine kadro verileceğine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Selçuk bu programda yaptığı açıklamada "(3600 ek gösterge) Bununla ilgili olarak 24 Kasım Öğretmenler gününde bir haberimiz olacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: 3600 ek gösterge için 24 Kasım'da açıklama yapacağız

Bilindiği üzere, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, seçimler öncesinde, 4 meslek grubuna 3600 ek gösterge verileceği ifade edilmişti.

Anadolu Ajansı Editör Masasına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okul müdürlerine kadro ihdas edileceğini belirtirken özel okul teşviği konusuna da değindi.

Okul müdürlerine kadro ihdası ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ''okul müdürleriyle ilgili bir kadro ihdas etmeyi planlıyoruz, taslak kanunumuz hazır.'' dedi.

Selçuk "Önümüzdeki süreçte, özel öğretime verilen bu teşvikler verilmeyecek, bunu daha önce ilan etmiştik. Önümüzdeki 2 yıl içinde 5 ya da 6 çeşit yabancı dil öğretme yaklaşımını pilot olarak Türkiye'nin değişik okullarında uygulayacağız." dedi.

Bakan Selçuk'tan Ders Saatleri Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Selçuk "Ders saatlerinde çok büyük bir azalma olmaz ama ders çeşidinde azalma olur. 5 yaşında ilkokula başlanmaz. Bizim bunu yeniden tanzim etmemiz gerek. Burada önümüzdeki yıl bir düzenleme yapılacak." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk "Meslek liseleri için genel beceri testi oluşturuyoruz. Mesleki ve teknik eğitimi öne çıkaracağımız, pozitif ayrımcılık yapacağımız çok özel bir dönem başlıyor." dedi.

Bakan Selçuk: "Dershane arayışını ortadan kaldırmak bizim taahhüdümüz. Bunu yaparken çocuğa Türkiye'nin en iyi öğretmenleriyle karşılaşma fırsatı vereceğiz" dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum