Bakan Yusuf Tekin: Uzman öğretmenlikte sınav kalkacak

Bakan Yusuf Tekin: Uzman öğretmenlikte sınav kalkacak
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, uzman öğretmenlikte yeni düzenleme yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin bunun için sınavsız bir formül arandığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in son dakika açıklamasına göre uzman ve baş öğretmenlik sınavı kalkacak mı?

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğretmenlerin kariyer basamakları sınavı hakkında yeni düzenleme yapacaklarını söyledi.

BAKAN TEKİN'DEN UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI AÇIKLAMASI

Bakan Tekin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınavlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tekin "Öğretmenler Odası sohbetlerimizin en önemli konularından birisi kariyer basamakları oluyor. Bu konuda nihai çözüm için AYM’nin gerekçeli kararını bekliyoruz. Ancak kısa vadeli önümüzdeki sınav için küçük bir düzenleme planlıyoruz. Eğer daha önceki gibi test sınavı yaparsak, bu sınavın bir mali yükü var. Ayrıca en az 10 yıllık bir öğretmenin bir test sınavı ile değerlendirilmesini de doğru bulmuyorum. O yüzden bu konuda hazırladığımız bir formülü önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız. Hem kanundaki sınav zorunluluğunu aşacak, hem sınav ücreti sıkıntısını ortadan kaldıracak ve hem de genel politikalarımızla uyumlu hızlı çözüm üretmiş olacağız. Böylece öğretmenler odası sohbetlerimizden bir talebi daha hayata geçirmiş olacağız."

"FARKLI SÜREÇLERLE BUNU YAPMA NİYETİMİZ VAR"

Bakan Tekin Ağustos ayında da öğretmenlik kariyer basamakları sınavına dair değerlendirmede bulunmuştu. Tekin açıklamasında  "Öğretmenlerin başarılı başarısız diye kategorize edilmesini istemiyoruz. Başka kriterler farklı süreçlerle bunu yapma niyetimiz var. Uzmanlık - Başöğretmenlik arası süre kısalacak. Uzman öğretmenliğin 5 yıla inmesi bu sene zor gözüküyor." demişti.

2023 UZMAN ÖĞRETMEN SINAVI NE ZAMAN?

2023 yılında uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı 19 Kasım'da yapılacak. Uzman ve başöğretmen unvanları için eğitim programına başvurular 30 Mayıs- 9 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavı ile yazılı sınavdan muafiyet başvuruları 25 Eylül- 4 Ekim tarihleri arasında alınacak.

TRT Haber
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum