Bazı öğretmenlere huzur hakkı ödemesi yapılıyor?

Bazı öğretmenlere huzur hakkı ödemesi yapılıyor?
Milli Eğitim Bakanlığında eğitim kurumlarında görevli bazı müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenlere huzur hakkı ödemesi de yapılıyor. Huzur hakkı ödemesi miktarı ne kadar ve hangi öğretmenler huzur hakkı ödemesi alabiliyor? Öğretmenlere huzur hakkı ödemesinin esasları nedir? Hangi branştaki öğretmenlere ne kadar huzur hakkı ödemesi yapıldığına dair ayrıntılar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığınca ortaklaşa hazırlanmış olan “Meslekî Eğitimi Geliştirme ve Yaygınlaştırma Faaliyetlerinin Desteklenmesiyle İlgili Gelirlere ve Harcanmasına İlişkin Esas ve Usuller”, okul ve kurumlarda oluşturulan bazı komisyonlarda görev alan müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenlere huzur hakkı ödemesine ilişkin hükümlere de yer vermiştir.

Hangi öğretmenler huzur hakkı alabiliyor?

Usul ve Esaslara göre;

**İl Mesleki Eğitim Kurulu toplantılarına üye olarak katılan müdür ve öğretmenler,

**İşletmelerde beceri eğitimi gören meslek lisesi öğrencilerinin yılsonu beceri sınavlarıyla ilgili olarak kurulan sınav ve mesleki ihtisas komisyonlarında üye olarak fiilen görev yapan meslek dersi öğretmenleri,

**Mesleki eğitim merkezlerinde üç dönem halinde yapılan kalfalık-ustalık sınavlarıyla ilgili olarak kurulan sınav ve mesleki ihtisas komisyonlarında üye olarak fiilen görev yapan meslek dersi öğretmenleri,

**Bu sınavların yapıldığı okul veya kurumlarda sınav komisyonu başkanlığı yapan müdürler (veya müdür vekilleri)

huzur hakkı alabiliyor.

Huzur hakkının miktarı

**İl Mesleki Eğitim Kurulu toplantılarına üye olarak katılan müdür ve öğretmenlere, yılda en fazla üç defa olmak üzere katıldıkları her bir toplantı için 300 gösterge rakamının, ödemenin yapıldığı yılın Ocak ayında geçerli olan aylık katsayı ile çarpımı tutarında huzur hakkı ödeniyor.

2018 yılında her bir toplantı için 32,57 TL olmak üzere yılda en çok 97,70 TL tutarında huzur hakkı ödeniyor.

**Sınav komisyonunda başkan olarak görev yapan okul veya merkez müdür/müdür vekiline, her bir sınav dönemi için 300 gösterge rakamının, ödemenin yapıldığı yılın Ocak ayında geçerli olan aylık katsayı ile çarpımı tutarında huzur hakkı ödeniyor.

2018 yılında her bir sınav dönemi için 32,57 TL tutarında huzur hakkı ödenebiliyor.

**Sınav komisyonunda görevli okul veya merkezin meslek dersi öğretmenlerine her bir sınav dönemi için 250 gösterge rakamının, ödemenin yapıldığı yılın Ocak ayında geçerli olan aylık katsayı ile çarpımı tutarında huzur hakkı ödenebiliyor.

2018 yılında her bir sınav dönemi için 81,41 TL tutarında huzur hakkı ödenebiliyor.

İl Mesleki Eğitim Kurulu toplantılarına katılanların huzur hakkı ödemeleri  o yılın Aralık ayı toplantısının sekreteryasını yürüten kurum tarafından; sınav komisyonu başkan ve üyelerinin huzur hakkı ödemeleri ise ilgili yılın Ekim ayında sınavın yapıldığı okul veya kurum tarafından düzenlenen bordrolara göre yapılıyor.

Ancak, meslekî eğitimi geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması faaliyetleri kapsamındaki bazı komisyon faaliyetlerine katılan öğretmenlere huzur hakkı olarak yapılan ödemenin miktarının çok düşük olduğunu ve bu ödemenin miktarının günün koşullarına uygun şekilde artırılması yönünde değişiklik yapılması gerektiğini değerlendirmekteyiz.

memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.