Belediye Başkanından, milli eğitim müdürü atamasına destek

Belediye Başkanından, milli eğitim müdürü atamasına destek
Asım SULTANOĞLU'nun il müdürü olarak Şanlıurfa'ya atanması Büyükşehir Meclis Toplantısında gündem oldu. SULTANOĞLU'na AK Partiden destek geldi.

Şanlıurfa il milli eğitim müdürünün atanması mecliste gündeme gelerek tartışıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı, Asım SULTANOĞLU'na destek verdi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı birinci birleşim meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Başkanlığında İlçe Belediye Başkanları ve Meclis Üyelerinin katılımıyla büyükşehir belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

Yoklama ve açılış konuşmalarının ardından önergelerin okunmasıyla oluşan gündem maddesine geçildi.

HDP Grubu, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na hayırlı olsun ziyaretine bulunan Belediye Başkanlarına tepki gösterdi. HDP'li Meclis Üyeleri, “o kadar sorun varken neden o sorunlar için harekete geçilmiyor” diyerek tepki gösterdi.

“FARKLI YERLERE ÇEKİLMESİ DOĞRU DEĞİL”

Konunun farklı yerlere çekilmesini doğru bulmadıklarını ifade eden AK Parti Grup Başkan Vekili Sait Kaya; “İl milli eğitim müdürlüğü konusuyla ilgili yargının devlet memuruna engel bir durum olsaydı bu müdürümüz şu anda memur olmazdı konu farklı yerlere çekilmesi suçluymuş gibi davranılması doğru değil konunun muhatabı meclis değil belediye başkanları kentin tüm yerlerini ziyaret edebilirler bir araya gelebilirler belediye başkanlarımız her konu hakkında bir araya gelebilir bu basına yansımıyor veya gündem olmuyor diyor bir araya gelmiyorlar bir arada hareket etmiyorlar anlamına gelmiyor” dedi.

“KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUZ”

Ziyareti yanlış bulduklarını ifade eden HDP Meclis Üyesi Sema Aişeoğlu; “Arkadaşımızın da dediği gibi biz yargı Meclisi değiliz lakin bu kadar ilçe belediye başkanı bir araya gelip bu kadar tartışmalı bir ismi ziyaret edilmesi ve kendi sosyal medyalılarında herkesi ona karşı gelen tüm kamuoyunun gözüne sokar gibi bakın biz bu atamaya sahip çıkıyoruz gibi bir algı yaratmasını biz kesinlikle kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HUKUKEN ŞÜPHELİ DURUMDA DEĞİLDİR”

Son olarak tartışmalara noktayı koyan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül; “Henüz daha dava sona ermemişsin şüpheli kabul edilir ancak dava sonucu ermiş ve bu davada kuşku bulunmamışsa ve hakkında da verilen karar belliyse bu hukuken şüpheli durumda değildir” dedi.

urfanatik 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.