Bir Milyon Öğretmene Bin TL İkramiye Fikri

Bir Milyon Öğretmene Bin TL İkramiye Fikri
Her yıl 24 Kasım'da öğretmenlere ikramiye ve yıpranma payı verilmesi hakkında kanun teklifi ve soru önergeleri verilmektedir. 2019 yerel seçimler öncesi verilecek bin TL ikramiye müjdesi, 1 milyon öğretmen tarafından mutlulukla karşılanacak ve öğretmenler ekonomik olarak rahatlayacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı politikalarının gelişimine katkı sunmak amacıyla 2018 Eylül dönemi mesleki çalışma programı kapsamında başlatılan 'Bir Milyon Öğretmen Bir Milyon Fikir' projesi, eğitimcilerin görüşlerinin alınması anlamında çok önemli bir çalışma idi. Kamubiz.com olarak mesleki saygınlığın artmasına katkısı olacak 'Bir Milyon Öğretmene Bin TL İkramiye Fikri' nin de yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle gündeme gelmesi gerektiği düşüncesindeyiz.

Bilindiği üzere her yıl 24 Kasım'da öğretmenlere ikramiye ve yıpranma payı verilmesi hakkında kanun teklifi ve soru önergeleri verilmekte ve TBMM gündemine taşınmaktadır. Ancak öğretmenlerimizi ekonomik olarak rahatlatacak, mesleki saygınlığını artıracak ve yaşam standartlarını yükseltecek bu konuda henüz bir düzenleme yapılmadı.

Hatırlanacağı üzere Hükümet 2018 genel seçimler öncesi, tüm emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi 1000 TL ikramiye müjdesi vermişti. Benzer bir çalışma ile 2019 yerel seçimler öncesi öğretmenlere bin TL ikramiye müjdesi, 1 milyon öğretmen tarafından mutlulukla karşılanacaktır. Böylelikle her yıl Meclis gündemine gelen kanun teklifleri gündemden düşmüş olacak ve öğretmenlerimize çalışma koşulları ve özlük hakları açısından hak ettikleri değer verilmiş olacaktır.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum