Birlikte Başaracağız

Birlikte Başaracağız
Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ali Kaya, toplumu her alanda doğrudan etkileyen COVİD-19 koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler ve mücadeleye ilişkin bir mesaj yayımladı.

Başkan Kaya mesajında, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Merkezi ve İzmir İl Temsilciliği bünyesinde güçlü destekler yapıldığını vurgularken “Milletimizin yanında, devletimizin hizmetindeyiz. Hayatı eve sığdırdığımız bugünlerde insanlığı, vefayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı da vakte sığdırmalıyız. Bu süreçte hiç kimse zorda kalmamalı. Yardım çalışmalarına İzmir Teşkilatı olarak imkânlarımız nispetinde destek oluyoruz. Tüm üyelerimizi ve halkımızı bu kampanyalara destek olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Kaya, mesajında şunları kaydetti:

Koronavirüsle mücadele kapsamında ihtiyaç sahiplerine maddi destek sağlıyoruz

Küresel olarak yaşanan bu soruna karşı ulusal mücadelemizde ilk andan itibaren gerek milletin hassasiyeti ve gerekse devletin eğitim, sağlık, din, ulaşım, ekonomi, savunma ve diğer tüm alanlarda ortaya koyduğu çalışmalar sayesinde önemli mesafeler kaydedildi. Bu süreçte Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak bizler de mücadeleye desteğimizi sunuyoruz. Genel merkezimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan “Milli Dayanışma Kampanyası”na 1 milyon TL, “Şimdi Vefa Vakti” kampanyasıyla da İHH, Deniz Feneri ve Kızılay’a 1 milyon TL olmak üzere toplamda 2 milyon TL’lik bağışta bulundu. Bunun yanı sıra başta Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanımız Ali Yalçın olmak üzere Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları da kampanyaya 1 aylık maaşlarını bağışladılar. İzmir Teşkilatı olarak bizler de yardım çalışmalarına imkânlarımız nispetinde destek oluyoruz. Tüm üyelerimizi ve halkımızı bu kampanyalara destek olmaya davet ediyoruz.

Serbest kıyafet uygulamasına geçilmesi talebimizi İzmir Valiliği'ne ilettik

Salgını önlemenin en iyi yolunun virüse maruz kalmaktan kaçınmak olduğu bilinmektedir. Kurumlarımızda çalışan personellerin, koronavirüsün etkilerinden korunması, toplumda virüsün yayılımının engellenmesi için serbest ve sade, yapılan işe ve temsile uygun, günlük değişen veya günlük virüsün etkilerinden arındırılmış kıyafetler giyinmeleri, hijyen şartlarının sürekliliğinin sağlanması bakımında önemli görülmektedir. Bu kapsamda İzmir Valiliği’ne serbest kıyafet uygulamasına geçilmesi talebimizi de iletmiş durumdayız.

Vefa Sosyal Destek Grupları ile İzmir’in yardımına koşuyoruz

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için ‘İkametten ayrılma kısıtlaması/yasaklanması’ konulu genelge ile tüm il ve ilçelerde Vefa Sosyal Destek Grupları oluşturuldu. Bu kapsamda ilimiz ve ilçelerimizde kurulan gruplarda görev alan teşkilat yöneticilerimiz, ilçe temsilcilerimiz ve üyelerimizle birlikte ‘Evde Kal’ çağrısına uyan binlerce vatandaşımızın ihtiyaçlarının karşılanması için gönüllü olarak özveriyle yardımlarına koşuyoruz.

Bunların yanı sıra Genel Merkezimiz tarafından;

·       Sürecin ilk günlerinde hazırlanan kamu görevlileri için idari izin talebimiz yayımlanan genelgeyle yerine getirilerek uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinin uygulanması kararlaştırıldı.

·       Milli Eğitim Bakanlığına yazı yazılarak, okullarda üretilen 50 bin maskenin maliyeti üstlenilerek sağlık çalışanlarına dağıtılacağı bildirildi.

·       Bakanlığın bazı eğitim faaliyetlerinin durdurulması konulu genelgesi ile bunun ortaya çıkardığı mağduriyeti dile getirilerek mesleki dersleri öğretmenleri ile ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin mağduriyeti talepler doğrultusunda giderildi.

·       Eğitim-Bir-Sen Konukevi koronavirüs ile mücadelede cansiperane bir şekilde fedakârlık yapan sağlık çalışanı arkadaşlarımıza tahsis edilmek üzere Ankara Valiliği’nin emrine sunuldu.

Memur-Sen İzmir İl Teşkilatı olarak her zaman olduğu gibi bu zor süreçte de devletimizin yanında, milletimizin hizmetindeyiz. Vatandaşlarımızı alınan tedbir kararlarına uymaları, sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları hususlarında uyarıyoruz. Salgın nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, salgına maruz kalanlara da acil şifalar diliyoruz.
Eğitim-Bir-Sen İzmir Basın Merkezi

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.