CHP'den Öğretmenlik Meslek Kanunu, 3600 Ek Gösterge ve Öğretmen Atamaları Hakkında Açıklama

CHP'den Öğretmenlik Meslek Kanunu, 3600 Ek Gösterge ve Öğretmen Atamaları Hakkında Açıklama
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, Öretmenlik Meslek Kanunu, 3600 ek gösterge ve öğretmen atamaları hakkında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısında öğretmenlere yönelik yaptığı açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılmalıdır. Öğretmenleri diğer memurlardan ayırmalıyız. Kanun teklifimizi parlamentoya verdik. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almamalı. Yoksulluk sınırı nedir Türk-İş belirliyor, 6 bin küsür. En az ayda 6 bin TL ücret ödenmeli. Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini söyledik. Gelin 3600 ek göstergeyi hep birlikte verelim, oy birliğiyle sağlayalım bunu. Kanun teklifimizi de verdik, seçim bildirgelerinde olmasına rağmen, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla ek gösterge verilmesi reddedildi. Öğretmenler Günü'nde birer maaş ikramiye verebiliriz.

'Öğretmene ayda en az 6 bin lira ödenmeli'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Öğretmenler meslek kanunu çıkarılmalıdır. Bir öğretmene ayda en az ayda 6 bin lira ücret ödenmesi gerekiyor. Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini söyledik. Hep beraber gelin öğretmenlere 3600 ek göstergeyi hep birlikte verelim" dedi.

Okullarda öğretmen açığımız var, dışarıda da atama bekleyenler var. Türkiye genelinde 153 bin 640 öğretmen açığı bulunuyor. Dışarıda da yüz binlerce öğretmen atama bekliyor. Taşımalı eğitime son verilmeli. Eğitimde devlet okullarına her türlü destek verilmeli. Hala sabah ve öğlenci olan okullar var, ikili eğitim var.

AA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum