Devlet Okulunda Muhteşem Proje Erzincan’da Geleceğin Sınıfını Kurdular

Devlet Okulunda Muhteşem Proje Erzincan’da Geleceğin Sınıfını Kurdular
Erzincan’da bulunan bir devlet okulunda öyle bir sınıf oluşturdular ki özel okullarda bile bu kapsamlı sınıflar çok zor bulunur. Erzincan Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeni Burcu Kalender KONDU’nun Proje Koordinatörlüğünde kurulan İngilizce sınıfı dünyada sayılı sınıflar arasına girdi.

Devlet okulu olan Erzincan Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu, İngilizce sınıfını Dünya çapında sayılı sayıda bulunan Geleceğin Sınıf Laboratuvarı şeklinde  (Future Classroom Lab-FCL) kurmayı başardı. Geleceğin sınıfları olarak adlandırılan FCL sınıfları, Türkiye genelinde sadece 6 okulda bulunmaktadır. Bu denli bir sınıfın özel okullarda bile çok zor bulunduğunu düşünülecek olursa, bir devlet okulu olan Erzincan Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu’nda Geleceğin Sınıf Laboratuvarının  (Future Classroom Lab-FCL) kurulması Türkiye’de bir ilk olarak karşımıza gelmektedir.

Maddi ve manevi tüm imkanları, gerek İngilizce Öğretmeni Burcu Kalender KONDU ile okul müdürü tarafından gerek Erzincan Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu tarafından tüm şartlara rağmen sağlanarak hayata geçirilen proje, Merkezi Brüksel olan Avrupa Okul Ağı tarafından desteklenen projeye uygun şekilde hazırlandı. Böylelikle kurulmuş olan bu Geleceğin Sınıf Laboratuvarı aslında sadece Türkiye’de değil Dünya çapında da uluslararası eğitim kriterlerinin üstünde sayılan bir sınıf konumuna gelmiş oldu.

Merkezi Brüksel olan Avrupa Okul Ağı tarafından desteklenen Geleceğin sınıfı laboratuvarı(Future Classroom Lab) sayesinde , eleştirel düşünme ,iletişim, yaratıcılık, dijital beceriler, öğrenmeyi öğrenme, kişisel ve sosyal sorumluluk geliştirme ve işbirliği kurma gibi pek çok bölümde  ilerleme kaydetmek  amacıyla altı   farklı öğrenme alanından meydana gelen yeni ve esnek öğrenme alanlarının oluşturulmasını sağlamak adına eğitim öğretim gerçekleşiyor.

Proje için 1 yıla yakın bir suredir proje üstünde çalışıldı ve duvar giydirmeler yapıldı. Dyned ve Etwinning sınıfı için üniversiteden gelen öğrenciler tarafından duvarlar boyandı. İngilizce Sokağı ve Future Classroom Lab yapıldı. Dyned ve etwinning sınıfı oluşturuldu. İngilizce Sokağı için yerlerde renkli halıfleks, FCL’de ise renkli yer minderleri kullanıldı ve sınıf 6 bölüme ayrıldı. Sunum, üretim, araştırma, gelişim, etkileşim ve işbirliği alanlarından oluşuyor. Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu’ndaki geleceğin sınıfı olarak hazırlanan İngilizce sınıfının açılışı 09.04.2019 Salı günü saat 09:40 da Erzincan Vali Yardımcısı ve Erzincan İl Milli Eğitim Müdürünün katılımları ile açılışı gerçekleştirildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum