Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Yönetici Mülakat Sonuçlarına İlişkin Açıklama

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Yönetici Mülakat Sonuçlarına İlişkin Açıklama
Sitemizde 6 Temmuz 2019 Salı günü yayımlanan 'Diyarbakır İl MEM yönetici mülakat sonuçları şaibeli iddiası!' başlıklı yazıya istinaden Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gönderilen açıklamayı yayımlıyoruz.

BASINA VE KAMUOYUNA

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda ve söz konusu paylaşımlar sonrasında yazılı ve görsel medya kaynaklarına yansıyan haberlerde;

"İlimizde yapılan '2019 yılı eğitim kurumlarına ilk defa yönetici olarak atanacaklara yönelik yapılan mülakat sınavı' sonuçlarının toplu olarak yayınlanmamasının şaibe şüphesini pekiştirdiği, bu durumun müdürlüğümüze olan güveni zedelediği ve bu yanlıştan dönülmesi yönünde bir beklenti oluştuğu" şeklinde ibarelere yer verilerek, kamuoyunda kurumumuz ile ilgili olumsuz bir algı oluşturma gayreti görülmüştür.

İlimizdeki eğitim kurumlarına yönetici olarak atanmak üzere yazılı sınava girerek başarılı olanlar arasından mülakata girmek üzere başvuru yapan ve başvuruları Bakanlığımızca onaylanan 1.160 öğretmenimiz, 18 - 31 Temmuz 2019 tarihleri arasında Müdürlüğümüzce kurulan 3 komisyon marifetiyle mülakata alınmış ve mülakat sonuçları, konuyla ilgili iş takvimi doğrultusunda 05 Ağustos 2019 tarihinde Müdürlüğümüze ait web sayfasından ilgililerin erişimine açılmıştır.

Bakanlığımız tarafından yapılan yönetmelik değişikliği ile mülakat uygulamasının hayata geçtiği tarihten itibaren yapılan tüm mülakat sonuçları, kişisel verilerin korunması, kişisel verileri yayma suçu oluşmaması ve kişisel verilerin ele geçirilmesinin önüne geçilebilmesi adına, sadece ilgililerin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları ve destekleyici bilgilerini girmek suretiyle ulaşabilecekleri şekilde açıklanmıştır. Müdürlüğümüze ait web sayfasının incelenmesi halinde 2015 yılından itibaren uygulamanın bu şekilde sürdürüldüğü görülecektir.

Ayrıca ülkemiz genelinde mülakatlara ilişkin sonuçlar 64 il (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Kayseri, Malatya vd.) tarafından Müdürlüğümüzce yapıldığı gibi kişisel olarak ulaşılabilecek şekilde açıklanmış olup, sadece ilimizde böyle bir uygulama varmış gibi olayın kamuoyuna yansıtılması ve 2015 yılından itibaren aynı şekilde devam eden sonuç açıklama sisteminin bu yıl şaibe şüphesi doğurduğunun iddia edilmesi manidar bulunmuştur.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum