Eğitime öğretime hazırlık ödeneği öğretmen ve Kur'an kursu öğreticilerine 2019 miktarı ne kadar?

Eğitime öğretime hazırlık ödeneği öğretmen ve Kur'an kursu öğreticilerine 2019 miktarı ne kadar?
Öğretmenlerin 2019 hazırlık ödeneği miktarı ne kadar olacak? Hazırlık ödeneğinden kimler yararlanıyor? Öğretmen ve Diyanet personeline 2018-2019 eğitim öğretim hazırlık ödeneği ne zaman verilecek? Hazırlık ödeneği miktarı Milli Eğitim Bakanlığında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görev yapanlara ve Diyanet İşleri Başkanlığında Kur’an kursu öğreticisi olarak sözleşmeli olarak istihdam edilenlere 2018-2019 eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin miktarı ne kadar olacak?

Kamu görevlilerinden bazılarına her öğretim yılı için bir defa olmak üzere ödenen öğretim yılına hazırlık ödeneğinin miktarı 2019 yılında 50 TL artacak.

2019 YILINDA HAZIRLIK ÖDENEĞİ NE KADAR OLACAK?

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görev yapanlar (Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür ve müdür yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları da dahil) ile Diyanet İşleri Başkanlığında Kur’an kursu öğreticisi pozisyonlarında sözleşmeli olarak istihdam edilenlerden fiilen öğreticilik yapanlara, her öğretim yılı için öğretim yılına hazırlık ödeneği verilmektedir.

Brüt miktarı ilgili yıl bütçe kanunu veya ilgili dönem toplu sözleşmesiyle belirlenen hazırlık ödeneği üzerinden sadece binde 759 oranında damga vergisi kesilmektedir.

Ödeneği 2019-2020 öğretim yılına ilişkin miktarı

2017 yılında imzalanan ve kamu çalışanlarının 2019 yılına ilişkin mali ve sosyal hakları konusunda belirlemeler de içeren 4.Dönem Toplu Sözleşmeye gör, 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğretmenlere brüt 1.180 TL tutarında hazırlık ödeneği verilecek.

Buna göre, 2018-2019 öğretim yılında brüt miktarı 1.130 TL olan bu ödenek, 2019-2020 öğretim yılı için 50 TL artmış olacak.

2019 yılında brüt 1.180 TL tutarında ödenecek olan hazırlık ödeneğinin net miktarı ise 1.171 TL olacak.

Ödenekten yararlanma usulü

Öğretim yılının başladığı ay (Eylül) içinde Öğretmenlere verilen hazırlık ödeneğinin ödeneceği gün Milli Eğitim Bakanı tarafından belirleniyor.

Ancak, çeşitli sebeplerle (yasal izin kullanma veya ilk defa ya da yeniden atanma gibi) öğretim yılının başladığı aydan (Eylül ayından) sonra;

**Birinci dönem ders yılı bitmeden göreve başlayanlara, hazırlık ödeneğinin %75’i tutarında ödeme yapılıyor.

**Birinci dönem ders yılı bitimi ile ikinci dönem ders yılı bitimi arasında kalan dönemde göreve başlayanlara, hazırlık ödeneğinin %50’si tutarında ödeme yapılıyor.

Ayrıca, öğretim yılı bitmeden; emekliye ayrılma, ayrıksız izne ayrılma, naklen başka kuruma geçme, istifa etme veya ölüm halinde, önceden verilmiş olan hazırlık ödeneği ilgililerden (veya mirasçılarından) geri alınmaz.

memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.