Halk Eğitim Kadrosuz Usta Öğreticilerinin Sorunları Çözülmeyi Bekliyor!

Halk Eğitim Kadrosuz Usta Öğreticilerinin Sorunları Çözülmeyi Bekliyor!
Son yıllarda çoğunluğu ön lisans ve lisans mezunlarından oluşan on binlerce ‘Kadrosuz Usta Öğretici’ kadro beklemektedir. Gündemden düşmeyen, düşürülmeyen ‘Taşeron İşçilere Kadro’ meselesi çözülürken kadrosuz usta öğreticilerin haklı talebi olan ‘Usta Öğreticilere Kadro!’ talebi göz ardı edilmektedir

Türkiye genelindeki Halk Eğitim Merkezlerinde tahmini sadece 600 olan kadrolu usta öğreticilerin yanı sıra on binlerce kadrosuz usta öğretici görev yapmaktadır. 1991 yılından sonra bu kadroya atama yapılmamıştır. Son yıllarda çoğunluğu ön lisans ve lisans mezunlarından oluşan on binlerce ‘Kadrosuz Usta Öğretici’ kadro beklemektedir. Gündemden düşmeyen, düşürülmeyen ‘Taşeron İşçilere Kadro’ meselesi çözülürken kadrosuz usta öğreticilerin haklı talebi olan ‘Usta Öğreticilere Kadro!’ talebi göz ardı edilmektedir. 

Bunun yanı sıra özlük haklarının iyileştirilmemesi,  8 saat çalışmasına rağmen 6 saat üzerinden sigortası yatan kadrosuz usta öğreticiler, yıllarca tam zamanlı çalışmasına rağmen sigortası tam yatmayan kadrosuz usta öğreticiler, memura, emekliye, benzine, vergilere zam gelirken çalışma saat ücreti değişmeyen, zam yüzü göremeyen usta öğreticilerin kanayan yaralarına merhem olunmaması, yetkililerin  görmeyip, seslerini duymayıp, varlıklarının  farkında olmamaları ‘Kadrosuz Usta Öğreticileri’ derinden yaralamaktadır.

Anayasada yer alan kamu hizmetlerinin kamu görevlileri eliyle yürütülmesi gerektiği ilkesi gereği, kadrosuz usta öğreticilerin de mutlak surette taşeron işçilere kadro verilmesi çalışmaları çerçevesinde değerlendirilmesi gerekmektedir.

İşte bu yazımızda onlardan gelen feryadı paylaşacağız:

Ben halk eğitim de ,usta öğreticiyim,aynı zamanda Anadolu şehit aileleri dernek başkanıyım.ve Hayat boyu usta öğreticiler dernek başkanıyım hem de.Bize şimdi nisan ayında çıkan yönetmeliği gösteriyorlar Eylül ayında kurslarımızı kapattılar.açılması filan ekimin sonu bu bize yapılan bir haksızlık Yönetmelikte size de yollayabilirim bir ay diyor çalışmazlar,bizimki iki ayı geçecek tekrar işe başlamamız bu değişsin yönetmeliği çıkaran da bakanlar değiştirsinler bize de kadro versinler hiç bir hakkımız yok iki müdürün dudağı arasında işe başlamamız en çok cefayı çeken biziz hiç bir hakkımız yok bu yönetmelik değişsin sizlerde gerekeni yapın.biz usta öğreticiler olarak bize de kadro verilmesini ve izin hakkı ve diğer haklarımızı istiyoruz bize köle muamelesi yapıyorlar ve müdür bey istersek size iş vermeyiz başka hocalara veririz dedi geçen gün görüşmemizde biz sanki sadaka istiyoruz biz hakkımız olan öğretmenliğimizi yapmak istiyoruz .aylığımızı biliyorsunuz haftada 30 saat ve ayda 120 saat ve resmi günlerde paramız kesiliyor izin alırsak ta paramız kesiliyor.bütün arkadaşlarım ve yönetimim bunun bir an önce düzeltilmesini bizim de haklarımızı devletimizin vermesini istiyoruz 

Ha  birşey daha unuttum bizi maaşlarımızı usta öğreticiler aynı bankadan alıyoruz yıllardır .diğer öğretmenlere verilen promosyon maaş hakkımızda var onu da istiyoruz .

Ayrıca aldığımız para çok az işimiz çok sıkıntılı iki biz çok büyük bir aileyiz gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. 
Teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyoruz.

Salih Hazır / Eğitimci Yazar

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum