Hamza Aydoğdu'dan uzman öğretmenlik, görevde yükselme ve hizmet puanı hesabı değişecek açıklaması

Hamza Aydoğdu'dan uzman öğretmenlik, görevde yükselme ve hizmet puanı hesabı değişecek açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlendiği online toplantıda, görevde yükselme yönetmeliği ve hizmet puanlarının değiştirilmesine dair iki önemli açıklama yaptı. Genel Müdür Hamza Aydoğdu ayrıca uzman öğretmenlikle ilgili soruya da cevap verdi.

Genel Müdürün Uzman öğretmenlik, görevde yükselme ve öğretmenlerin Hizmet Puanlama Hesaplaması ile ilgili açıklamaları şöyle

1- Yeni dünya düzeninde liyakat ve ehliyetten söz ediliyor. Görevde yükselme yönetmeliğini değiştiriyoruz. Sayın Bakan bugün imzaladı. Artık okul müdür yardımcılığından en yukarı kademeye kadar bütün basamakları tarif ettik ve bu basamaklar arasındaki geçişlerin kurallarını koyduk

2- Biliyorsunuz, hizmet puanları sadece yıllara sarih idi. 4 maddemizi değiştirdik. Artık Yüksek lisans, doktora, uluslararası ve ulusal kültürel, sanatsal ve sportif başarı gösteren, hakemli dergilerde makale, eTwinning projesinde çalışan, TÜBİTAK çalışmalarında başarılı olan projelere de hizmet puanı vereceğiz. Öğretmenin objektif kriterlere göre kendisini gösterdiği etkinliklere puan vereceğiz. Bu konuda geriye doğru puanlama olmayacak.

MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu uzman öğretmenlikle ilgili soruya cevap verdi.

3- Aydoğdu, "uzman öğretmenlik çıkacak mı?" şeklindeki soruya "Bu konu meslek kanunu içerisinde düzenlenmişti. Meslek kanunumuz araya pandemi süreci girdiği için TBMM gündemine geldi. Meslek kanunumuz yasalaşırsa, bu konu da yeniden düzenleniş olacaktır" dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum