İlkokul Öğrencisine Sınıf Tekrarı Yaptırılabilir mi? İlkokul Öğrencisine Kaç Defa Sınıf Tekrarı Yaptırılabilir?

İlkokul Öğrencisine Sınıf Tekrarı Yaptırılabilir mi? İlkokul Öğrencisine Kaç Defa Sınıf Tekrarı Yaptırılabilir?
İlkokul öğrencisine sınıf tekrarı yaptırılabilir mi? Yaptırılabilirse ilkokul öğrencisine kaç defa sınıf tekrarı yaptırılabilir? MEB Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 31. maddesinin 1. fıkrasına göre, öğrenciye ilkokul öğrenimi süresince bir defa sınıf tekrarı yaptırılabilir.

İlkokul öğrencisine sınıf tekrarı yaptırılabilir mi? Yaptırılabilirse ilkokul öğrencisine kaç defa sınıf tekrarı yaptırılabilir? MEB Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 31. maddesinin 1. fıkrasına göre, öğrenciye ilkokul öğrenimi süresince bir defa sınıf tekrarı yaptırılabilir.

MEB Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 31. maddesinin 1. fıkrasında

MADDE 31 – (1)(Değişik:RG-25/6/2015-29397) İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması esastır. Ancak; istenilen yeterlik düzeyine ulaşamamış ilkokul öğrencilerine, velinin yazılı talebi üzerine, ilkokul öğrenimi süresinde bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yaptırılabilir. Okula hiç devam etmeyen öğrenciler ve ilkokul haftalık ders çizelgesindeki tüm derslerden puanı girilmeyen öğrenciler ile bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen mazeretler dışında okula en az bir dönem devam etmeyen öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılır denilmektedir.

Yönetmeliğin ilgili maddesinde paylaşıldığı üzere; öğrenciye ilkokul öğrenimi süresince bir defa sınıf tekrarı yaptırılabilir.
 

Salih HAZIR / Eğitimci YAZAR

Kamubiz.com ÖZEL HABER

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.