İşletme ve iktisat mezunu şefler de okullarda yönetici olabilmeli!

İşletme ve iktisat mezunu şefler de okullarda yönetici olabilmeli!
Okul müdürlerinin mevcut idari görevlerinin acaba ne kadarı eğitimle ilgili? Üniversitelerde olduğu gibi okulların yönetim yapısı idari ve akademik olarak ikiye ayrılır ise eğitimle ilgili kısımda akademik personelin (öğretmenlerden olması) gayet normaldir. Bizce bir okul müdürünün görevi maaş, demirbaş, okul tamiratı, il ve ilçelerden gelen yazışmalar,personelin devam devamsızlık durumu vb. evraklar içinde boğulmak olmamalı.

Okul müdürlerinin mevcut idari görevlerinin acaba ne kadarı eğitimle ilgili? Üniversitelerde olduğu gibi okulların yönetim yapısı idari ve akademik olarak ikiye ayrılır ise eğitimle ilgili kısımda akademik yönetimin öğretmenlerden olması gayet normaldir. Bizce bir okul müdürünün görevi maaş, demirbaş, okul tamiratı, il ve ilçelerden gelen yazışmalar,personelin devam devamsızlık durumu vb. evraklar içinde boğulmak olmamalı.

Yeni yönetim sistemiyle eğitim kurumlarımızın yönetim süreci gözden geçirilerek  üniversitelerde olduğu gibi akademik ve idari yapı olarak olarak iki ayrılmalı. Mevcut okul müdürlerinin eğitim becerilerini ortaya koyabilmeleri için eğitimle ilgili olan akademik yönetim süreci ögretmenelere, diğer idari görevler ise işletme ve iktisat mezunu deneyimli şeflerle bırakılması okullarımızın eğitim kalitesini artıracak karmaşık mevcut yapıyı sadeleştirecektir. Hali hazırda kurumsal hafızaya daha çok hakim olan yetişmiş insan kaynağı olan şeflerin yeni yönetim sürecinde mutlaka hiyerarside alan açılması ve degerlendirilmesini bekliyoruz. 

Emir KAZAK
Liyakati Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (LİYAKAT-SEN) Genel Başkanı
Kamu Şefleri Derneği Yönetim Kur. Başkanı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
20 Yorum