İstanbul İl MEM'in “Öğretmeniyle Güzel İstanbul” projesi Eğitime Değer Katıyor

İstanbul İl MEM'in  “Öğretmeniyle Güzel İstanbul” projesi Eğitime Değer Katıyor
Eğitimci Yazar Sedat DEGER, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün 2023 Eğitim vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği "Öğretmeniyle Güzel İstanbul" projesini Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyon hedefine uygunluğunu ve öğretmenlere sunmuş olduğu katkıyı ele alarak eğitime DEĞER kattığını söyledi ve diğer İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından da uygulanabileceği tavsiyesinde bulundu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2023 Eğitim vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen “Öğretmeniyle Güzel İstanbul” projesi hem öğretmenlerin mesleki gelişmelerini sağlarken aynı zamanda sosyal, sportif ve kültür-sanat faaliyetlerine katılımlarını artırarak öğretmenlere ve dolaylı olarak da öğrencilere de değer katıyor.

Normalde birçok İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen projeler öğretmenlerin üzerine angarya ve eğitime katkı sunmaktan öte günübirlik reklam kokan nitelikte olurken İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütmüş olduğu “Öğretmeniyle Güzel İstanbul” projesi ise öğretmenlerin mesleki gelişmelerini ve sosya-kültürel alanlarda etkileşimlerini sağlamaları yönünden diğer il ve projelerden ayrılmaktadır.

"Öğretmeniyle Güzel İstanbul" projesinde ayrıca İlçelerde gönüllük esasına uygun şekilde “ilçe öğretmen etkinlik” takımları kurulmuş . Bundan dolayı da İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünü tebrik etmek gerekir. Zira normal şartlar altında İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde hazırlanan projelerde her ne kadar gönüllülük esas dense de uygulamada ise zorunlu tutularak eğitim yöneticileri ve öğretmenlerin yapması istenirdi. Fakat İstanbul’da ise uygulamada da gönüllülüğe dikkat edildiği görünüyor.

Bir proje düşünün ki uygulamada da gönüllük esasına dikkat ediliyor, öğretmenlerde isteyerek katılıyor ve katılan öğretmenlerde hem mesleki gelişimlerini arttırıyor hemde sosyal,sportif ve kültür-sanat etkinlikleri ile eğlenerek güzel vakit geçirmektedirler.

Türkiye’de bir ilk olarak gözüme çarpan "Gönüllü ilçe öğretmen etkinlik takımları” ile ise öğretmenler Trekking, bisiklet, fotoğrafçılık, tiyatro gibi birçok etkinlik yapmaktadırlar.Aynı şekilde öğretmenlerin mesleki gelişimlerini sağlayan "Öğretmen Deneyim Paylaşım Günleri" ile ise öğretmenler diğer meslektaşları ile derslerinde kullanmış oldukları kendilerine özgü öğretim yöntem ve teknikleri ile tecrübeleri paylaşmaktadırlar.

O yüzden İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün 2023 Eğitim vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği "Öğretmeniyle Güzel İstanbul" projesini öğretmenlerinde hem eğlenceli sosyo-kültürel etkinler ile  hemde kendi deneyimlerini aktararak gelişimlerini sağlayarak  eğitime kattığı olumlu yanlarından dolayı önemsiyor ve DEĞER’li buluyor tebrik ediyorum. Diğer İl Milli Eğitim Müdürlüklerine de örnek olmasını tavsiye ediyorum.

Saygılar

Sedat DEGER/ Eğitimci Yazar

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.