İşte Yeni Yönetmeliğe Göre İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Daire Başkanı Olma Şartları

İşte Yeni Yönetmeliğe Göre İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Daire Başkanı Olma Şartları
Milli Eğitim Bakanlığından yöneticilerin görevde yükselme yönetmeliğinde değişiklik yapılacak. Genel Müdür Hamza Aydoğdu tarafından bunun bilgisi geçtiğimiz gün verildi. Milli Eğitim Bakanlığının uzun bir süredir yeni yönetmelik üzerinde çalıştığını ve önümüzdeki günlerde yeni yönetmeliğin yayınlanmasının beklendiğini ifade edelim.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan görevde yükselme yönetmeliği değişikliği ile birlikte ilçe milli eğitim müdürü ve daire başkanı olma şartları da değişecek.

Bakanlık tarafından ilçe milli eğitim müdürü olma şartları şu şekilde belirlendi:

MADDE 23- (1) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosuna atanacaklarda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68. maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavı kazanarak atanmış olmaları şartıyla; eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az 4 yıl, şube müdürü kadrosunda en az 2 yıl ya da bu fıkrada sayıları görev ve kadrolarda toplam 4 yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış ve öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak şartları aranır. 

Yukarıdaki maddeye göre İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak isteyenlerin önce adaylığını kaldırmış ve 4 yıl öğretmenlik görevinde bulunmuş olmaları gerekiyor. Öğretmenliğin ardından sınavla atanmış ve en az yine 4 yıl okul müdürlüğü yapmış ve yine 2 yıl şube müdürlüğü yapmış olma şartları getirildi.

İşte elde ettiğimiz bilgilere göre daire başkanlığına atamalarda aranan şartlar şunlar olacak: 

‘’Daire Başkanı kadrosuna atanacaklarda: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68. Maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında, eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az beş (5) yıl; Talim ve Terbiye Kurulu Uzmanı, eğitim uzmanı kadrolarında ayrı ayrı veya toplamda en az dört (4) yıl; Şube Müdürü dengi veya daha üst unvanlı kadrolarda ayrı ayrı veya toplamda en az üç (3) yıl ya da bu fıkrada sayılan görev ve kadrolarda toplam beş (5) yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış olmak şartları aranır.
tcmebhaber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum