İstifa eden öğretmenlerin MEB'den atama talebi

İstifa eden öğretmenlerin MEB'den atama talebi
Milli eğitim Bakanlığı 2016 yılı da dahil olmak üzere her yıl kanuni haklarına dayanarak görevden çekilen öğretmenleri göreve iade edebilmek için Yeniden Atama başlığıyla bir atama yapıyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı hiçbir açıklama yapmadan birden bire 2016 yılında bu atamayı durdurdu, ve uygulamaya güvenerek görevden çekilen öğretmenler açıkta kaldı.

Merhaba, Öğretmenler Günü yaklaşırken biz öğretmenlerin bir sorununu dile getireceğinizi ümit ederek sizlere yazıyorum. 

Milli eğitim Bakanlığı 2016 yılı da dahil olmak üzere her yıl kanuni haklarına dayanarak görevden çekilen öğretmenleri göreve iade edebilmek için Yeniden Atama başlığıyla bir atama yapıyordu. Kanunda hak olunca ve bakanlık da bunu her yıl olması gerektiği gibi uygulayınca, özel hayatlarındaki sorunlar ya da gelişmeler nedeniyle işe devam edemeyeceğini anlayan öğretmenler sağlık raporu alıp maaşını alarak işlerini halletmek yerine daha dürüstçe bir yol olan görevden çekilme yani istifa yolunu tercih ediyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı hiçbir açıklama yapmadan birden bire 2016 yılında bu atamayı durdurdu, ve uygulamaya güvenerek görevden çekilen öğretmenler açıkta kaldı. 

Yaklaşık dört yıldır bakanlığa defaatle başvurmamıza rağmen bakanlık bizi dikkate almadı ve olumsuz cevap verdi. Sebep olarak da atamaların artık sözleşmeli yapıldığını bakanlığın bir şey yapamayacağını bizlere iletti. Sağlık Bakanlığı da sözleşmeli personel alıyor ama Yeniden Atama'yı basit bir düzenlemeyle gerçekleştirdiler kimse mağdur olmadı dediğimizde ise kapı duvar oluyor bir anda. Aynı Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli olup daha önce görevinden istifa eden öğretmenleri göreve iade etmeye devam ediyor. Yani Milli Eğitim Bakanlığı üzülerek söylüyorum ki öğretmen ayrımı yapıyor ve mağduriyetleri görmezden geliyor. Lütfen saygın satırlarınızda yer vererek bu sorunun çözümüne destek olun. Sizlere inanıyoruz. Kolay gelsin.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.