İstifa etmiş öğretmenlerin MEB'den tekrar atama talebi

İstifa etmiş öğretmenlerin MEB'den tekrar atama talebi
Merhabalar. Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak çalışırken istifa eden bir kişiyim. Milli Eğitim Bakanlığı İstifa Dönüşü Atama ile ilgili olarak atama yapmaması konusunu gündeme getirmenizi arz ediyorum. Meb'e tekrar öğretmen olarak dönmek istiyorum.

İstifa etmiş öğretmenlerin tekrar öğretmen olarak atama işlemi yeniden atama (İSTİFA SONRASI ATAMA) usulü ile yapılmaktadır. Meb normal atama dönemlerinde bu grup atama için kendisine verilen kadronun %1 ini bu tip atamalar için kullanmaktaydı. Ancak MEB şubat 2016 dan beri yaptığı atamaların hiç birinde bu tip atama için kontenjan ayırmadı. Milli Eğitim Bakanlığının İSTİFA DÖNÜŞÜ SONRASI atama yapmaması konusunda  bir çok insanın muzdarip olduğunu belirtmek isterim. Meb İstifa Dönüşü(yeniden atama ) konusuyla ilgili haberler memurlar net ,meppersonelnet ve kamupersonelinet. te haber olarak yer aldı. Bu haberlere rağmen  Meb istifa dönüşleri ile ilgili olarak herhangi bir atama yapmadı. Ancak sağlık bakanlığı şu anda istifa dönüşü (yeniden atama ) usulü ile atama duyurusuna çıktı ve atamaları gerçekleştirdi.

Peki Milli Eğitim Bakanlığının şubat 2016 dan beri istifa dönüşü atama yapmamasının nedeni nedir? Her iki bakanlık da sözleşmeli ve kadrolu personel almasına rağmen sağlık bakanlığı bu şekilde atama yaptığı halde Milli Eğitim Bakanlığının atama yapmamasının sebebi hikmeti nedir? 

Bu konu ile ilgili haber yaparsanız,çok memnun olurum. Bazı haber sitelerinde bu İstifa dönüşü atama yapılmamasının sebebi olarak Sözleşmeli öğretmen ataması yapılmasından dolayı İSTİFA DÖNÜŞÜ atama yapılmadığı ile ilgili haber çıktı. O zaman bizim durumumuzda olanlar için bir çözüm üretmeleri gerekmez mi? Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması ile ilgili  KANUN TEKLİFİNİN  yapıldığı şu günlerde bu konuyu manşet haber  yaparsanız hem sitenize olan ilginin artacağını hem de sesimizi duyurmak adına bize tercüman olacaksınız. Ayrıca aralık ayında 20 bin öğretmen atanacak ,bu konuyu haber yaparsanız bizim için %1 kontenjan ayırabilirler(daha önceki atamalarda böyle yapılıyordu).  LÜTFEN SESİMİZ OLUN! İyi günler İyi çalışmalar…

Sağlık bakanlığının  istifa dönüşü atama linki aşağıdadır.

https://yhgm.saglik.gov.tr/TR,34281/2018-yili-ilk-defa-ve-yeniden-atama-kurasi.html

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum