Kadrosuz usta öğreticiler çözüm bekliyor

Kadrosuz usta öğreticiler çözüm bekliyor
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde kadrosuz usta öğretici olarak çalışanlar, görevlendirmelerinin İş-Kur üzerinden yapılmasını, kadrolu usta öğreticilerle aynı işi yapmalarına rağmen hiç bir hakka sahip olmadıklarını ifade ediyorlar. Usta öğreticiler ayrıca belge almak için alanında çalışılmış sigorta iş günü istendiğini, sınavlara girmenin dahi zorluklarla dolu olduğunu belirtiyorlar..İşte talepleri..

Yıllarca halk eğitim merkezinde sözleşmeli olarak çalıştırılan usta ögreyicıler toplumun eğitim ve öğretim adına dinamiklerinden biri olmaktadır .Yeri geldiğinde çok zor şartlarda eğitim, öğretime katkı sağlayan usta ögreticiler malesef kadro dağıtımında her zaman devre dışı bırakılmaktadır.

Aldıkları ücret maalesef ki çok düşüktür,yirmi dört saat çalışan bir sözleşmeli usta öğretici öğretmen maaşının yarısından bile az ücret almaktadır,iş garantisi yoktur, kurs acılmadığında işsiz kalmaktadır,kıdem tazminatı gibi sosyal hakları ve iş guvenceside bulunmamaktadır;denetlenirken 657 sayılı yasa'ya göre denetleniyor ama her hangi bir statüleri bulunmuyor. 

Bunun yanısıra usta ögreticilik belgelerini almaları bile zorlastırılmış alanında çalışmış sigortalı is günü isteniyor. Oysaki sekiz dokuz yıl çalışmış biri; iki buçuk ,üç yıl sigortalı cıkıyor çünki 15 is gunun altı yok sayılıyor buda sınava bile girmesine engel oluyor. yıl baz alınsa bu maduriyet olmayacak.öyleki bu alanda asıl dikkate alınması gereken tecrübesi.

Bu insanların maduriyetlerinini bir an önce giderilmesi için kadrolu usta öğretici statüsü verilmelidir.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum