Kamu kurumlarında devlet memuru olarak çalıştırılan memur öğretmenler Meclis gündeminde

Kamu kurumlarında devlet memuru olarak çalıştırılan memur öğretmenler Meclis gündeminde
Devlet kadrolarında çalışan memurların öğretmenlik kadrolarına geçirilmesi şarttır. Öğretmenlik hayalleriyle öğretmen okullarından mezun olup zorunluluk sebebiyle yani aş, ekmek sebebiyle başka mesleklerde çalışmak zorunda kalan insanlarımızın bir an önce Millî Eğitim Bakanlığı öğretmenlik kadrolarına geçirilmesi gerekmektedir.

Antalya Milletvekili Feridun Bahşi'in memur öğretmenlerin atanmalarına yönelik TBMM Genel Kurulunda bugün (16.01.2018) yaptığı konuşma;

Değerli milletvekilleri, diğer bir konu ise öğretmen okulu mezunlarının başka kurumlarda devlet memuru olarak çalıştırılmasıdır. Bunlar veri hazırlama memuru, bilgisayar işletmeni, şef, zabit kâtibi, icra memuru gibi mezuniyet dışı unvanlarda çalışmak zorundadırlar ve bir an önce öğretmenliğe geçmek istemektedirler. 15/7/2016 sonrası olağanüstü hâl döneminde çıkarılan KHK’lerle meslekten ihraçlar sonucu binlerce öğretmen açığı oluşmuştur.

Yine, bir çok okulda çağdışı bir yöntem olan ikili eğitim sistemi uygulanmaktadır. Açıktan atama bekleyen ise yüzbinlerce öğretmen vardır. Bütçe kısıtlılığı sebebiyle yeteri kadar atama yapılamamaktadır. Millî Eğitim Bakanlığı ülkenin geleceği için hiçbir harcamadan kaçınamaz. Millî Eğitim, fedakârlık yapılması gereken, tasarruf yapılması gereken bir politika izlenemez durumdadır.

Buna rağmen açıktan atama yapılamıyorsa hazır devlet kadrolarında çalışan memurların öğretmenlik kadrolarına geçirilmesi şarttır. Öğretmenlik hayalleriyle öğretmen okullarından mezun olup zorunluluk sebebiyle yani aş, ekmek sebebiyle başka mesleklerde çalışmak zorunda kalan insanlarımızın bir an önce Millî Eğitim Bakanlığı öğretmenlik kadrolarına geçirilmesi gerekmektedir.

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
25 Yorum