Keyfiyete ve Mobbinge Geçit Vermeyeceğiz!

Keyfiyete ve Mobbinge Geçit Vermeyeceğiz!
Maarif-Sen olarak; memurun yazılı talebi üzerine yasal mevzuatın işletilmesi gerektiği konularda keyfi davranan ve keyfiyeti kural haline getiren, telkinde bulunmak suretiyle psikolojik baskı kuran ve kuşatan, ait olduğu zümrenin dalkavukluğuna soyunan yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunmaktan imtina etmeyeceğiz.

Amir durumda bulunan devlet memuru, maiyetindeki aday memura “Bizimle bir olursan adaylığının kaldırılmasında sorun yaşamazsın. Biz-memnun-sen-memnun.” diyemez!
Amir durumda bulunan devlet memuru, amiri olduğu kuruluş ve hizmet birimlerinde ihtiyaca binaen yapılan görevlendirmelerde kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir yaklaşım sergileyemez ve maiyetindeki memura “Zorluk çıkarırsan ayağına çakıl taşı takılır.” diyemez!
Amir durumda bulunan devlet memuru, maiyetindeki memurlar arasında kendisiyle aynı zümreden olana iltimas gösteremez ve kendisiyle aynı zümreden olmayan maiyetindeki memura “At şuraya imzanı, zorun kolay olsun.” diyemez!
Amir durumda bulunan devlet memuru, maiyetindeki memurun sendika seçme özgürlüğüne müdahale edemeyeceği gibi ‘sendika üyeliğinden çekilme formu’ doldurarak kendisine ulaştıran maiyetindeki memura “Şemsiyenin altından çıkma ıslanırsın. Bizimle istişare etmedin.” diyemez!
________________________________________


Maarif-Sen olarak ait oldukları zümrenin dalkavukluğuna soyunanlara hatırlatıyoruz!
¤  Devlet memurları Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletine karşı görev ve sorumluluklarını bilerek, bunları davranış halinde göstereceğine namus ve şerefleri üzerine yemin ederek göreve başlarlar.
¤  Devlet memurları, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve kanunlarına sadakatla bağlı kalmak ve milletin hizmetinde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını sadakatla uygulamak zorundadırlar.
¤  Devlet memurları herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar.
¤  Devlet memurları, kanun ve mevzuatta belirtilen görevleri, bağlı bulundukları hizmet birimlerinde zamanında ve eksiksiz bir şekilde yapmakla yükümlüdür.
¤  Devlet memurları amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun ve diğer mevzuatla belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve yaptırmaktan, maiyetindeki memurlarını yetiştirmekten, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten görevli sorumludurlar.
¤  Amirler; maiyetlerindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranmak, amirlik yetkisini kanun ve diğer mevzuatta belirtilen esaslar içinde kullanmak zorundadırlar.
________________________________________
Maarif-Sen olarak başta söylediğimizi üstüne basa basa tekrar söylüyoruz: Devlete ve millete sadakat yeminiyle başladıkları şerefli devlet memurluğu görevini ait oldukları zümreye yaranmak ve  kişilere çıkar sağlamak üzere kötüye kullananları, keyfi uygulama ve kararlarını kuralmış gibi maiyetlerindeki memurlara dayatanları, haklarında suç duyurusunda bulunmak suretiyle teşhir edeceğiz. Kamuda keyfiyete ve mobbinge asla geçit vermeyeceğiz!
 
 MAARİF-SEN
(Maarif Çalışanları Sendikası)

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.