MAARİF-SEN'den Toplu Sözleşme Değerlendirmesi

MAARİF-SEN'den Toplu Sözleşme Değerlendirmesi
Bir toplu sözleşme dönemi daha memur adına hüsranla sonuçlanmış oldu. Yetkili ve bir o kadar da etkisiz Memnun-Sen, memuru memnun edecek bir mutabakata imza atamadı. Daha masaya oturmadan, mahallede koltuğunda topla gelen milyonerin çocuğu gibi şu oynasın şu oynamasın demeye başladı. Hatta tek kale maç yapmaya çalıştı. Kendi başarısızlığını örtbas etmek için topu taca attı. Rakibe değil de yedek kulübesinde bekleyenlere laf vurmaya çalıştı. Bir önceki toplu sözleşmede kalemin mürekkebini komik bir orana dol

Bir toplu sözleşme dönemi daha memur adına hüsranla sonuçlanmış oldu. Yetkili ve bir o kadar da etkisiz Memnun-Sen, memuru memnun edecek bir mutabakata imza atamadı. Daha masaya oturmadan, mahallede koltuğunda topla gelen milyonerin çocuğu gibi şu oynasın şu oynamasın demeye başladı. Hatta tek kale maç yapmaya çalıştı. Kendi başarısızlığını örtbas etmek için topu taca attı. Rakibe değil de yedek kulübesinde bekleyenlere laf vurmaya çalıştı. Bir önceki toplu sözleşmede kalemin mürekkebini komik bir orana dolduran sendika bu toplu sözleşmede de maalesef ektiğini biçmek zorunda kaldı.

Bir önceki toplu sözleşmede üyesinden "adam gibi imza atın sözleşmeye, bonservisin elimizde, topunu keserim, topu dikersin" mesajını almış olmalı ki bu sene topu hakem heyetine atmayı seçtiler. Sadece üye sayısı değil kafası da bir milyon galiba. Tutanakları imzaladıktan sonra şunlar yoktu bunlar yoktu demeye başladılar. Hele iş bırakma eylemi ve iş bırakma saatleri evlere şenlikti. Meydanda toplanıp boş cüzdan atacağınıza memura yine 3,5 ve 2,5 oranlarını teklif edenlere trip atsaydınız daha etkili olurdu.

Biz sendika olarak masaya da oturmayacağımızı bildiğimiz halde ciddi bir çalışma yürüttük. Sadece zam oranlarını belirlerken bir mesaj verelim istedik. 2020 yılı için 10,71, yani Malazgirt’ten Anadolu’ya giriş gibi anadolu insanı memurun cebine para girsin bir daha da çıkmasın. 2021 yılı için 12,99 ise Osmanlı Devleti’nin kuruluşu gibi, memur hemen bitmeyecek uzun soluklu hayaller kurmaya başlasın

Zam oranlarında ironin hasını hükümet yaptı. Sen buçuk seversin der gibi buçuklu rakamlar havada uçuştu. Memur sen boş cüzdan atınca hükümet de bu defa kalemi değil cüzdanı doldurmak için buçuk artış teklif etti. Nihayetinde başından beri taraflı olduğu belli olan hakem topu memurun kalesine gol niyetine attı. 2020 için 4+4, 2021 için 3+3 zam oranı karara bağlandı.Şimdi Sayın Bahçeli gibi hesap yapalım; 2020 yılında verilecek 4 puanları sağa toplayalım, kaç yaptı? 8. Şimdi de 2021 yılındaki 3 puanları sol yana toplayalım. Ne yaptı? 6. Şimdi sağı solu birbirine karıştıralım ne etti? 14. Bölün şimdi 14’ü 4 döneme 3,5 yapar ki bu da Memnun-Sen’i memnun eder.

Peki memur kardeşim seni memnun eder mi?

Bu süreçte dik durduklarını zannedenler ayak öpme pozisyonundan el öpme pozisyonuna gelmeyi dik durmak zannediyorlar. Yıllardır eğilmekten o sırt kireç bağlamıştır. Zorlamayın bir tarafınızı incitirsiniz. Hep sendikaya yüklendik biraz da masanın karşısına yüklenelim. Hükümet, ülkesinin refahı ve mutluluğu için çalışandır. Aslında benim işverenim değil benim için çalışandır. Dolayısıyla hükümetin işini iyi yapmadığını düşünüyor, 10,71 üzerinden 3,5 veriyorum. Sendikaların talebinden daha fazla zam veren hükümetler görmeseydik notunuzu biraz daha artırabilirdik fakat performansınız yetersiz. Daha çok çalışıp biz vatandaşları memnun etmek zorundasınız. Bu konudaki performans düşüklüğünün mazereti kabul edilmez. Milletin efendisi millete hizmet edendir.

Akif KETEN
Maarif-Sen Genel Sekreteri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.