MAARİF-SEN Maarif Çalışanları Sendikası, 5. Dönem Toplu Sözleşme Taleplerini Açıkladı

MAARİF-SEN Maarif Çalışanları Sendikası, 5. Dönem Toplu Sözleşme Taleplerini Açıkladı
Maarif Çalışanları Sendikası (MAARİF-SEN) Yönetim ve İstişare Kurulu; kamu çalışanlarının 2020-2021 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarının belirleneceği 5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri öncesi kamu çalışanlarınının taleplerini, tekliflerini, teşhis ve tenkitlerini ilgililere gür bir ses ile duyurmak, hak arama mücadelesinde kamu çalışanlarının sözcüsü olmak üzere 6-7 Temmuz 2019 tarihlerinde “Hakkın Çiğnendiği Yerde Haykırmak” başlıklı toplu sözleşme hazırlık çalıştayı düzenlemiştir.

Çalıştayda alınan kararları; kamuoyunun ve kamu çalışanlarının bilgilerine, kalemin mürekkebini üç buçuğa dolduranların ise faydalanmaları temennisiyle ilgilerine sunuyoruz.

Verilen söz yerine gelmeli, 3600 ek gösterge ayrım yapılmaksızın bütün memurlara verilmelidir!

Enflasyon farkı yetmez,  kayda değer zam istiyoruz!

Enflasyona ezilen değil, enflasyonu ezen bir maaş için seyyanen istiyoruz!

Enflasyon farklarının eşel mobil sistemine göre verilmesini istiyoruz!

2020 yılı için % 10,71 + 250 tl seyyanen zam,

2021 yılı için % 12.99 + 250 tl seyyanen zam, istiyoruz!

“Vergide adalet!” diyor; adaletsiz gelir vergisi dilimleri ile maaşlarımızın eritilmesine son verilmesini istiyoruz!

Eğitim öğretim hazırlık ödeneğinin, öğretmen – memur – hizmetli ayrımına son verilerek tüm eğitim çalışanlarına verilmesini istiyoruz!

Atama ve görevde yükselmelerde mülakatla ehliyet ve liyakat arayışının hakkaniyete gölge düşürdüğüne inanıyor ve mülakatın kaldırılmasını istiyoruz!

Aynı mesleği icra eden insanların farklı statü ve özlük haklarıyla istihdam edilmesi adaletsizliktir. Ücretli ve sözleşmeli öğretmenliğe son verilmesini, bütün atamaların kadrolu yapılmasını istiyoruz!

Eşi çalışmayan memur için aile yardımının en az asgari ücretin yarısı kadar (1010 TL) olmasını istiyoruz!

19. Milli Eğitim Şurasında “Öğretmenlere; bölge ve şehir ayrımı yapılmaksızın, her yıl için ¼ oranında yıpranma payı verilmelidir.” şeklinde alınan tavsiye kararının hayata geçirilmesini istiyoruz!

Ramazan ve kurban bayramları öncesi emeklilere verilen bayram ikramiyesinin kapsamı çalışan kamu görevlilerini de içine alacak şekilde genişletilmesini istiyoruz!

“Mezarda emekliliğe hayır!” diyor; emeklilik hesabında yaşa değil prim gün sayısına bakılmasını istiyoruz. Kadın kamu çalışanları için toplam 9000 prim gün sayısı, erkek kamu çalışanları için toplam 10800 prim gün sayısı şartı aranmasının; çalışanın emekli olması, emekli maaşı bağlanması ve emekli ikramiyesi alabilmesi için yeterli olmasını istiyoruz.

Doğum sonrası ücretli doğum izni süresi yetersizdir! Ücretli doğum izni süresi 8 haftadan 24 haftaya çıkarılmasını, doğum yapan anneye 2 yıla kadar yarı zamanlı ve esnek çalışma imkanı verilmelsini istiyoruz!

Diploma alanı dışında çalışan öğretmenler için tüm boş normlar açılarak diplomaya dayalı alan değişikliği taleplerinin tamamen karşılanmasını istiyoruz!

“Zorunlu hizmet zulme dönüşmemeli!” diyor; 2010 yılından sonra atanan öğretmenler için zorunlu hizmet affının getirilmesini istiyoruz!

Kamu görevlilerini sınırlama ve tektipleştirme amacı taşıyan çağdışı kılık kıyafet yönetmeliğinin kaldırılmasını istiyoruz!

Memur sendikalarına üyelik işlemlerinin e-devlet kapısı üzerinden yapılabilmesini istiyoruz!

İnsanın ve insan onurunun öncelendiği, çalışanın ve emeğin hakkının korunduğu, gelir adaletinin sağladığı, bürokratik vesayetin azaltıldığı, çalışanın geleceğe umutla bakmasına vesile olacak kararların alındığı bir toplu sözleşme olması dileğiyle…

#Maarif-Sen #MuallimHareketi #TopluSözleşme

Maarif-Sen Toplu Sözleşme Taleplerini Görüntülemek İçin Tıklayınız.

http://www.maarifsen.org/FileUpload/as950783/File/maarif-sen_toplu_sozlesme_talepleri.pdf

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.