Malatya EBS'den İl Milli Eğitim Müdürüne Tepki

Malatya EBS'den İl Milli Eğitim Müdürüne Tepki
Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 no’lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez: Dostlar, kamuoyu ve yapılan usulsüzlüklerden mağdur olan eğitim çalışanları Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazılan yazılarımıza verilen cevapları veya gerekli düzeltmelerin yapılıp yapılmadığını haklı olarak merak etmektedir.

Amaç ne bağcı dövmek, Ne de kimseyi hakkından mahrum etmek...

Derdimiz kişisel menfaatler değil, kurumsal kültüre katkı oluşturup adalete katkı sağlamak ve de herkesin bundan böyle kendi işini doğru bir şekilde yapması için baskı unsuru olmaktır.

Dostlar, kamuoyu ve yapılan usulsüzlüklerden mağdur olan eğitim çalışanları Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazılan yazılarımıza verilen cevapları veya gerekli düzeltmelerin yapılıp yapılmadığını haklı olarak merak etmektedir.

1.Yazı, yani beslenme dostu projesi ile ilgili madem 3 İsim istediniz, ilgili kurumdaki ayrıştırmayı telafi etmenin tek yolu 3 isme de başarı belgesi vermektir diye düşünüyoruz. Henüz yazımıza cevap verilmemiştir.

2.Yazımız Yılın Öğretmeni seçimi ile ilgili idi.Mesuliyet sahiplerinin bu yazımızdan sonraki toparlanma gayretleri de tamamen komediye dönüştü.

Usülsüz bir şekilde komisyonun 4.tespit ettiği kişiyi Kurum Amiri Bakanlığa bir ay önce 1.diye bildirmiştir. Yazımızdan sonra güya telafi etmek için ilk üç arkadaşımız telefon ile aranmaya başlanmıştır.

1.olan öğretmenimiz mazereti gereği gitmek istemediğini bildirir ve Bakanlığa yazılan usulsüz yazıdan 1 ay sonra, bizim yazımızdan 1 gün sonra kendisinden gitmeyeceğine dair dilekçe alınır.

2.Olan meslektaşımız aranır ve görüşü alınır, gitmek isteyince iki kişiyi yani 2.ve 4..yü gönderirler.

3 meslektaşımızı aranmamış biliyoruz.

Kısacası Ankara'da 81 ilden 81 değil 82 Ögretmen arkadaşımız bulunmaktadır.

Usülsüz gönderilen 4.olan arkadaşımız(ki o arkadaşımızın hiç bir suçu, vebali yoktur) resmi yazı ile orda iken 2.olup gönderilen meslektaşımız gayri resmi gönderilerek güya büyük yanlışın üstü kapatılmaya çalışılmıştır.

Geçmiş yıllarda da bir çok usulsüzlüğün yaşanmış olduğu söylentileri doğru muydu diye aklımıza gelmiyor değil. Bakanlığın bu duruma el atıp, bir an önce sorumlulara gereken hesabı sormasını bekliyoruz.

Hüseyin Söylemez

NOT: Konuya ilişkin olarak Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce sitemize açıklama gönderilmesi durumunda yayınlanacaktır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum