MEB 513 şube müdürü atamasında düğüm nasıl çözülecek? İşte cevabı!

MEB 513 şube müdürü atamasında düğüm nasıl çözülecek? İşte cevabı!
513 şube müdürü ataması gerçekten kör düğüm mü oldu? Yapılan atamalar iptal mi edilecek? Ek atama yapılacak mı? En çok merak edilen sorular işte bunlar. Bu kafa karışıklığında Kamubiz.com olarak 513 şube müdürü atamasında sürecin nasıl işleyeceğini madde madde açıklayacağız.

Millî Eğitim Bakanlığının 2018 yılında atadığı 513 şube müdürlüğü ile ilgili son günlerde o kadar çok spekülasyon yapıldı ki, nerdeyse her gün yeni bir iddia ortaya atıldı. Kimisi mülakatların iptal edilip, sadece yazılı ile atama yapılacağını söyledi, kimisi 513 atamanın tamamının iptal edildğini söyledi, kimisi yeni ek atama yapılacağını iddia etti...Her kulaktan bir ses misali herkes beklentisini göre ortaya birşey attı.. 

Peki 513 şube müdürü ataması gerçekten kör düğüm mü oldu? Yapılan atamalar iptal mi edilecek? Ek atama yapılacak mı? En çok merak edilen sorular işte bunlar. Bu kafa karışıklığında Kamubiz.com olarak 513 şube müdürü atamasında sürecin nasıl işleyeceğini madde madde açıklayacağız.

1- En sonda söyleyeceğimizi ilk başta söyleyelim. 2018 yılında ataması gerçekleştirilen 513 şube müdürü ataması iptal edilmeyecek (Atanan arkadaşların içi rahat olsun)

2- Şanlıurfa İdare Mahkemesinin 3 sorunun iptaline verdiği karar, davacının feragat etmesi nedeyli dikkate alınmayacaktır, bu karar doğrultusunda MEB işlem yapmayacaktır. Ancak sözlü sınava girip mahkeme kararı doğrultusunda puanları açıklanmayan adaylardan, dava açıp kazananların hakları saklı kalacaktır. Artık yeni bir mahkeme kararı  (Ankara Bölge İdare Mahkemesi) vardır. MEB bu karar üzerinde işlem yapacaktır. 

3- Ankara'da ikinci bir soru iptali davası daha açılmış ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi bu davada, idare mahkemesinin verdiği 2 sorunun iptali yönündeki kararı onamıştı. (Şu an için tüm  spekülasyonlar bu karar üzerinde yapılmaktadır)

SORU: Ankara Bölge İdare Mahkemesi kararı doğrultusunda 513 atama iptal edilecek mi?

CEVAP: Cevabımız tabi ki hayır olacaktır. Çünkü idare hukuku kapsamında var olan, 'kazanılmış hak' kavramı gerçekleşmiştir. Hatta, mahkeme kararı ile soru katsayıları değişeceğinden, yazılı puanı sözlü sınava katılmak için gerekli taban puanın altına düşenler arasından atananların da hakları korunacak ve  'kazanılmış hak' sayılacaktır.

Farz edelim ki Mersin’de bilmediğimiz yeni bir soru iptali davası var ve karar Ocak 2021 de çıkacak. O zaman bugün ataması yeniden yapılması istenilen 513 şube müdürü için süreç Ocak 2021 yeniden en başa mı alınacak?

Dolayısıyla 513 atamanın iptali mümkün olmayıp Bakanlığın ve özelliklede Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun böyle bir istikrarsız ortama imza atacağını düşünmüyoruz.

SORU : Ankara Bölge İdare Mahkemesi kararından sonra süreç nasıl işleyecek?

CEVAP: Söz konusu karar doğrultusunda soru katsayıları değişecek olup, sözlü sınava katılmak için gerekli taban puan yeniden belirlenecektir. MEB bu taban puanı açıklayacaktır. Daha önce yazılı sınav puanı bu taban puanın altında olup, yeni değerlendirme ile bu taban puanın üstüne çıkanlar sözlü sınava alınacaktır.

SORU : 513 şube müdürü ataması iptal mi edilecek yoksa ek atama mı olacak?

CEVAP: 2018 yılında atananların da hakları korunacak ve  'kazanılmış hak' sayılacaktır. Ancak mahkeme kararları doğrultusunda ek atamalar devam edecektir.

SORU: Yeni ek atamalara kimler başvurabilecek

CEVAP:

a- Sözlü sınava girip mahkeme kararı doğrultusunda puanları açıklanmayan adaylardan, dava açıp kazananlar
b- Mahkeme kararı gereği gerçekleştirilen taşra teşkilatı 513 şube müdürlüğü görevde yükselme sözlü sınav sonuçlarına ilişkin 8 Mayıs 2020 tarihli duyuruda en az 70 puan alan adaylar
c- Ankara Bölge İdare Mahkemesi kararı doğrultusunda soru katsayılarındaki değişiklikle, sözlü sınava katılmak için belirlenen taban puanı daha sonradan geçtiği belirlenenler (Tabiki önce sözlü sınava alınacaklar)

d- İlerleyen süreçte bireysel olarak yeni dava kazanan / kazanacak adaylar

SORU: Yeni ek atamalara kimler başvuramayacak?

a- 2018 de tercih yapıp atanamayanlar
b- 2018 de tercih yapmayanlar 
c- 2018 de tercih yapıp istifa edenler

tercih yapamayacaktır. Vesselam. Bizi takip etmeye devam edin.

Kamubiz.com ÖZEL HABER

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
38 Yorum