MEB'de müfettiş krizi!

MEB'de müfettiş krizi!
Sayıştay 2018 MEB raporunda; Bakanlığın sadece kendi bünyesinde 60.000 civarında kurum ve 1 milyonu aşkın personelinin bulunduğu, ayrıca Bakanlık tarafından izlenen, koordine edilen diğer kurum ve kuruluşların da Teftiş Kurulunun görev alanında yer aldığı dikkate alındığında, 498 adet müfettiş ile yeterli düzeyde bir teftiş, soruşturma, rehberlik, analiz ve raporlama yapılması mümkün görünmediğini belirtmiştir.

Öte yandan il müdürlükleri bünyesinde görev yapan 1539 adet Maarif Müfettişinin illere dağılımında büyük dengesizlikler olduğu, 4 ilde (Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Ardahan) hiç müfettiş bulunmadığı; aralarında Zonguldak gibi büyük illerin de yer aldığı 6 ilde mevcut müfettiş sayısının sadece 1 olduğu ifade edilmiştir.

Söz konusu 24 ildeki toplam müfettiş sayısının 39 olduğu, buna karşın sadece Bursa’da görevli müfettiş sayısının 61, Ankara’da görevli müfettiş sayısı ise 211 olduğuna dikkat çekilmiştir Ayrıca, büyükşehir statüsündeki iller kıyaslandığında Kayseri’de 50, Konya’da 48, Kahramanmaraş’ta 44 müfettiş görevli iken, öğrenci ve kurum sayısı açısından bu illerden çok daha yüksek kapasiteye sahip olan Hatay’da müfettiş sayısı 27, Kocaeli’de 24, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Van’da ise 11, diğer büyükşehirlerden Erzurum’da 6, Mardin’de ise sadece 3 müfettiş görev yaptığı Sayıştay’ın diğer tespitleri arasında yer almıştır.

mektepligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum