MEB'de norm fazlası idareci görevlendirmeleri inisiyatife bırakılmasın!

MEB'de norm fazlası idareci görevlendirmeleri inisiyatife bırakılmasın!
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda müdür ve müdür yardımcısı olarak görev yapmakta iken norm fazlası durumuna düşen idarecilerin görevlendirmeleri nasıl yapılmakta? 21 Haziran 2018 yılında yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğine göre norm fazlası yöneticilerin durumu nasıl değerlendiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro fazlası durumuna düşmüş bir müdür yardımcısının yaşadıklarını ve önerisini yayımlıyoruz.

'Günaydın, . Milli eğitimde göz ardı edilen bir soruna değinmek istiyorum, ben ortaokulda norm fazlası müdür yardımcısıyım, yönetmelik gereği norm kadro fazlası idareci isterse kendi okulunda görev süresi dolana kadar kalabiliyor isterse milli eğitim müdürlüklerince ilan edilecek kurumlara kalan görev süresini tamamlamak üzere tayin isteyebiliyor, ancak bu akış il milli eğitim müdürlüklerinin inisiyatifine bırakıldığı için il memler münhal kadroları duyurmuyor böyle bir çalışma yapmıyor ve ben de bana hiç sorulmadan herhangi bir okula görevlendiriliyorum. Herkesçe rağbet gören olumlu bakılan bazı okulların müdür yardımcılığı açık ama oralara kendi okullarından veya dışarıdan öğretmenleri müdür yardımcısı olarak görevlendirip kapatmaya çalışıyorlar ki bu da başka sorunlara yol açıyor, lütfen dile getirin bizi duyan yok'

Peki, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğine göre norm fazlası yöneticilerin durumu nasıl değerlendiriliyor?

Yönetici norm kadrosunda değişiklik

MADDE 36 – (1) Norm kadro fazlası müdür yardımcıları, hizmet puanı daha az olandan başlamak üzere belirlenir. Hizmet puanının eşit olması durumunda ise sırasıyla yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan norm kadro fazlası olarak belirlenir.

(2) İlgili mevzuatında belirtilen yöneticilik norm kadrosuna esas kriterler çerçevesinde müdür veya müdür yardımcısı norm kadrolarının bazıları veya tamamı kaldırılan eğitim kurumlarında norm kadro fazlası olanlar, il içinde ilan edilecek durumlarına uygun ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına aynı yöneticilik görevi ile sınırlı olmak ve kalan görev sürelerini tamamlamak üzere yönetici olarak görevlendirilme isteğinde bulunabilir. Aynı eğitim kurumuna aynı yöneticilik görevi için birden fazla görevlendirilme isteği olması durumunda sırasıyla, yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet puanı fazla olan adayın görevlendirmesi yapılır. Eşitliğin devamı hâlinde görevlendirilecek aday kura ile belirlenir. Bu kapsamda başka eğitim kurumlarına görevlendirilmek istemeyenler veya tercihlerine görevlendirilemeyenler, kalan yöneticilik görev sürelerini bulundukları eğitim kurumunda tamamlar. Bu konumda olanlardan kalan görev sürelerini bulundukları eğitim kurumunda tamamlamak istemeyenler ile diğer eğitim kurumlarında yönetici olarak görevlendirme isteğinde bulunmayanlar, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda alanlarında açık norm kadro olması ve istemeleri hâlinde bu eğitim kurumuna; aksi durumda ise öncelikli olarak kadrolarının bulunduğu ilçe içerisinde durumlarına uygun bir eğitim kurumuna, ilçe içerisinde durumlarına uygun norm kadro bulunmaması halinde ise il içerisinde istekleri de dikkate alınarak alanlarında açık norm kadro bulunan eğitim kurumuna öğretmen olarak atanır.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.