MEB'deki TYP çalışanlarına kadro Bakan Selçuk'a soruldu

MEB'deki TYP çalışanlarına kadro Bakan Selçuk'a soruldu
TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda çalışan özel güvenlik görevlileri ve temizlik işçileri 24 ay çalışabilir şartının “süresiz olarak çalışabilir” şeklinde değiştirilmesini talep etmektedirler.

İŞKUR'un toplum yararına programlar kapsamında çalışanlardan sözleşmede belirlenen süresi dolanların işten çıkarılmalarına ilişkin TBMM ye yazılı önerge verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla. (08.05.2020) Hüseyin ÖRS /Trabzon Milletvekili 

Ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan Koronavirüs salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitime ara verilmesi sonucu 30 Haziran'a kadar sözleşmeleri olan Toplum Yararına Programlar (TYP) işçilerinden 700 iş gününü dolduranların işlerine Nisan ve Mayıs ayları itibariyle son verileceği bilinmektedir. Hâlihazırda kısmi süreli ve asgari ücretle çalışan bu işçiler, salgin günlerinde işsiz kalmaları nedeniyle, ülkemizin ekonomik durumu ve günümüz şartları göz önüne alındığında tedirginlik yaşadıklarını görmekteyiz. Bu durum hem basında yer almakta, e-posta, telefon, kısa mesaj veya sosyal medya aracılığıyla tarafımıza iletilmektedir. 

İŞKUR Toplum Yararına Programlar (TYP) adı altında Bakanlığınıza bağlı okullarda özel güvenlik görevlisi ve temizlik personeli olarak çalışan işçilerin 696 sayılı KHK kapsamına alınmadığı da bilinmektedir. 

TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda çalışan özel güvenlik görevlileri ve temizlik işçileri 24 ay çalışabilir şartının “süresiz olarak çalışabilir” şeklinde değiştirilmesini talep etmektedirler. 

Bu çerçevede; 

1- Koronavirüs salgını nedeniyle oluşan şartları göz önüne alarak Bakanlığınızda çalışan TYP işçilerinin mağdur edilmemesi için ilgili Bakanlık ve kurumlarla işbirliği içinde yapılacak olan kalıcı bir düzenleme ya da çalışma var mıdır? Varsa nelerdir? Yoksa yapmayı düşünüyor musunuz? 

2- Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan TYP işçilerinin ilgili Bakanlık nezdinde girişimde bulunmak suretiyle 24 ay çalışma şartını "süresiz olarak" değiştirerek süreklilik ve kalıcılık sağlamaya ilişkin bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Bu hususla ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır? 

3- Bakanlığınızda çalışan TYP işçilerinin 696 sayılı KHK kapsamına alınabilmesine ilişkin ilgili Bakanlıkla ortak bir çalışma ve herhangi bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? 

4- İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde uygulanan TYP kapsamında Bakanlığınızda çalışmak isteyenlerle ilgili işe alım şartları nelerdir? Programa başvuru, işe alım ve 
arında siyasi referansların dikkate alındığı iddiaları doğru mudur? İşe alımla ilgili objektif kıstas oluşturulması veya alımların kura ile belirlenmesi yönünde bir uygulama veya çalışmanız var mıdır? Yoksa yapmayı düşünüyor musunuz? 

5- Çalışma süresi sone erecek olan Bakanlığınızdaki TYP işçilerinin zor günler yaşadığımız bu süreçte mağdur olmamaları ve istihdam edilmelerinin temini için ilgili Bakanlık ile ortaklaşa yürüttüğünüz herhangi bir çalışmanız var mıdır? Yoksa herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum