MEB'den Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi Modülü Geliştirilmesi Program Yazısı

MEB'den Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi Modülü Geliştirilmesi Program Yazısı
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, kapsayıcı eğitime yönelik mesleki gelişim eğitim programlarının geliştirilmesiyle hazırlanan 9 farklı eğitim modülünün ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla 81 ilde 04 Eylül - 26 Ekim 2018 tarihleri arasında mahalli eğitimler düzenleneceğini bildirdi.

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü

Sayı : 43501582-774.01.01-E.15174396 31.08.2018

Konu : Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi 

            Modülü Geliştirilmesi Programı

................................... VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi : Araştırma, Geliştirme  ve  Projeler  Daire  Başkanlığının  29.08.2018  tarih  ve 15129963 sayılı yazısı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, UNICEF işbirliği ve Erciyes Üniversitesi koordinatörlüğünde, başta dezavantajlı çocuklar (özel eğitime muhtaç çocuklar, geçici koruma altındaki mülteci çocuklar, şiddete maruz kalmış çocuklar vb.) olmak üzere tüm çocuklara hizmet sunan eğitim personelinin kapasitesini güçlendirmeyi ve her çocuğun kaliteli kapsayıcı bir eğitime erişimini amaçlayan “Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi Modülü Geliştirilmesi” programının çalışmaları Genel Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. 

Çalışma doğrultusunda kapsayıcı eğitime yönelik mesleki gelişim eğitim programlarının geliştirilmesiyle hazırlanan 9 farklı eğitim modülünün ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla 81 ilde 04 Eylül - 26 Ekim 2018 tarihleri arasında mahalli eğitimler düzenlenecektir. 

1-Eğitimler Bakanlığımız Hizmetiçi Eğitim Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde düzenlenecektir. 

2-Eğitimlerde Ek-1’de yer alan 40 (kırk) saatlik standart eğitim programları uygulanacaktır. 

3-Eğitimlerde Ek-2’de bilgileri yer alan kapsayıcı eğitim öğretmen eğitimi modülü eğitici eğitimine katılan öğretmenler eğitici olarak görevlendirilecektir. 

4-Her sınıf için katılımcı sayısı en az 25 en fazla 30 kişi olarak belirlenecektir. 

5-Eğitimler, sınıf düzeninde, küme çalışmasına uygun, etkileşimli tahta veya projeksiyon ve bilgisayarın bulunduğu ortamlarda düzenlenecektir. 

6- Her eğiticiye, almış olduğu modül başlığında 2 eğitim düzenlenecektir. 

7-Eğitimler modül başlıklarına göre, öncelikle ilin ihtiyaç duyulan bölgelerinde planlanacaktır. 

8-Mesleki çalışma döneminde her eğitici için 2 eğitim düzenlenecek olup, bu dönemde gerçekleştirilen eğitimler mesleki çalışmalar kapsamında değerlendirilecektir.

9- Mesleki çalışma döneminde öncelikle sınıf öğretmenlerine eğitim verilecektir. 

10- Eğitimler mümkün olduğunca az sayıda eğitim binasında yapılacak olup her eğitim yeri için bir eğitim yöneticisi ve bir eğitim yönetici yardımcısı görevlendirilecektir.  

11-Eğitime alınan katılımcılara ait bilgiler Ek- 3'de yer alan dosyaya işlenerek 30 Ekim 2018 tarihine kadar [email protected] e-mail adresine ve Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir.

12-Eğitimler esnasında kullanılacak kırtasiye giderlerine ait ücretler ve eğiticilere ödenecek ders ücretleri UNICEF tarafından gönderilen ödenekten Genel Müdürlüğümüzce ödenecektir. Eğitimlerin ödemelerine ilişkin olarak;

a-Her bir eğiticiye her eğitim için kırtasiye gideri olarak üst sınırı 100 TL (KDV dahil) olmak üzere ödeme yapılacaktır. Ödenecek olan kırtasiye giderlerine ait belgelerin asılları (fatura, fiş) eğiticilerden alınarak Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir. (Gönderilen belgelerin asıllarının (fatura, fiş) okunaklı, düzenli ve hangi eğiticiye ait olduğunun belirtilmesine dikkat edilecektir.)

b-Eğitimlere ait ders saati puantajı  çizelgeleri (Her eğitim için 40 saat- eğiticiler, eğitim yöneticisi ve eğitim yönetici yardımcısına ait) ilgililer tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalandıktan sonra Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir.

c-Eğiticilere, eğitim yöneticisi ve eğitim yönetici yardımcısına verilecek ders saati ücreti için ekders ücretine tekabül eden ücret üzerinden hesaplama yapılarak, gelir vergisi matrahı, eğiticilerin görev yaptığı kurumlara bildirilecektir.

ç- Kırtasiye giderleri ve ders ücretleri ödenecek olan eğiticilerin adı-soyadı, görev yeri, TC kimlik numarası ve IBAN numarası Ek-4' de yer alan dosyaya işlenerek Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir. 

d- Ödemeye esas olarak belirtilen hükümlerdeki eksiklikler giderilinceye kadar hiçbir ödeme yapılmayacaktır. 

Söz konusu eğitimlerin herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden tamamlanması hususunda  gereğini önemle rica ederim.

 Mustafa SAFRAN

Bakan a.

 Bakan Yardımcısı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.