MEB DYK’da Düzenlemeye Gidiyor Yöneticiler DYK Ücreti Alamayacak?

MEB DYK’da Düzenlemeye Gidiyor Yöneticiler DYK Ücreti Alamayacak?
Milli Eğitim Bakanlığı destekleme ve yetiştirme kurslarında düzenlemeye gideceği iddia ediliyor. Peki düzenleme nasıl olacak ? Yöneticilerin mağduriyetinin önüne nasıl geçilecek detaylar haberimizde

Milli Eğitim Bakanlığı okul yöneticilerinin destekleme ve yetiştirme kurslarında Kurs vermelerinin önüne geçeceği iddia ediliyor.

Bilindiği gibi okullarda okul müdür ve müdür yardımcıları istedikleri takdirde destekleme ve yetiştirme kursu açabilmektedir. Özellikle okuldaki destekleme ve yetiştirme kurslarından sorumlu idareciler okullarda hem kursların işleyişini sağlamakta hem de aynı ayna destekleme ve yetiştirme kursu vermektedir.

Okul yöneticilerinin DYK kurslarında bu şekilde ders vermeleri hem okul açısından hem de öğrenciler açısından kursun verimliliğini düşürmektedir.

Diğer yandan okul yöneticileri sadece destekleme ve yetiştirme kurslarının işleyişinden sorumlu olması ve ders vermemesi durumunda ise ücret açısından mağduriyet oluşturmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığının bu sıkıntıların giderilebilmesi için değişikliğe gideceği ama bu süreçte okul müdür ve müdür yardımcılarının mağdur edilmemesinin yolunu arandığı iddia edilmektedir.

Bakanlık bu konuda bir çözüm bulmadan bu değişikliğe gitmesi büyük tepkilere yol açacak bundan ötürü mağduriyet oluşturmadan konu hakkında  çözüm yollarına dair çalışmalar sürüyor.

Bakanlık yetkililerin özelikle  DYK Kursu verilen okullarda verilen DYK kurslarına göre ortak bir havuzdan ücret ödenmesi konusunda çalışmasını yoğunlaştırdığı ve bunun dışında farklı çözümlerin olduğu Maliye Bakanlığı ile yapılacak görüşmeler sonrası bir yol haritasının çıkması bekleniyor.
Mebpersonel.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum