MEB'e geçiş isteyen kamu çalışanlarından sosyal medya atağı

MEB'e geçiş isteyen kamu çalışanlarından sosyal medya atağı
3 Eylül 2018 akşamından başlayıp 7 Eylül 2018 Cuma akşamı da dahil her akşam taleplerini twitter üzerinden dile getiren öğretmenlik vasıflarına sahip memurlar 2012 yılına kadar personel istihdamının vazgeçilmezi olan "kurumlar arası geçiş" ile milli eğitim bakanlığına geçişlerini istemekteler..

2012 yılı ağustos ayında bir gece nedeni bilinmez şekilde kamu kurumlarında çalışan memurların MEB'e geçişleri kaldırıldı.. Ve yapılan bu yanlışın neticesinde 1000 lerce öğretmenlik niteliğine sahip memurun MEB'e geçişi engellendi, engelleniyor..

MEB'e Kurumlar Arası Geçiş Talebi

2012 yılından bu zamana kamuda çalışan ve MEB e geçmek isteyen memurlar haklarını dile getirip geçişlerinin yapılmasını istiyorlar.. Ve aşağıdaki başlıklar altında kendilerini ifade ettiler..

#MEBeKurumlararasıGeçiş
2012Mağduru MemurÖğretmenlr
#KurumlarArasıGeçişHakkımız
#ZilMemurÖğretmenlereÇalsın
#AsılMesleğimizÖğretmenlik

Pazartesiden cumaya her akşam Cumhurbaşkanı, Milli Eğitim Bakanı, Muhalefet liderlerine, bürokratlara, basın kuruluşlarına yukarıdaki başlıklar altında 10 binlerce mesaj yazdılar ve mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.. 

Ve 2012 yılı ve öncesinde olduğu gibi kamu personelinin, insan kaynağının yerinde ve gereğince kullanılmasının kamu yararı olması ve nitelikli bu personelin öğretmenlik için MEB'e geçişleri sadece bir yönetmelik düzenlemesinden ibarettir..

Kamuda çalışan personelden öğretmenlik yeterliliğine sahip olanların MEB'e geçirilmesi kamu yararı olduğu kadar çalışan personelin devamlı olarak kendini geliştirmesi, eğitimine devam etmesi ve mutluluğu demektir..

Binlerce kişinin dört gözle beklediği bu değişikliğin oluşabilmesi için elbette iletişim çağında haber ve haber kaynaklarının uyarıcı gücünün olduğunu biliyoruz bunun içindir ki sizlerden haklı talebimiz de yanımızda olmanızı rica ediyoruz..

MEB'e geçiş hakkı isteyen memurlar platformu

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
16 Yorum