MEB şube müdürlerine uygulanan rotasyona iptal davası açılır mı?

MEB şube müdürlerine uygulanan rotasyona iptal davası açılır mı?
Mayıs 2019'da duyuruya çıkılacak MEB şube müdürlerine rotasyon uygulamasına, yetkili sendika veya diğer eğitim sendikaları tarafından iptal davası açılır mı?

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesi gereği il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevli şube müdürlerine rotasyon uygulanmaktadır. Ancak 2018 yılı atama dönemine mahsus olmak üzere, 31.05.2018 tarihi itibarıyla bölge hizmetine bağlı yer değiştirmeye tabi şube müdürlerinden yerinde kalmak isteyenlerin yer değiştirme takviminde belirtilen sürede başvurmaları halinde, bir yıl süreyle bölge hizmetine bağlı yer değiştirme işleminden muaf tutulmaları Bakanlık Onayı ile uygun görülmüştü.

Bayındır Memur Sen tarafından 3 Nisan 2019'da Tapu personeline rotasyon öngören , Personel Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 10. maddesine açılan iptal davası, eğitim sendikaları tarafından MEB şube müdürleri için de açılacak mı sorusunu akıllara getirdi.

Aynı yerde 6 yılını tamamlayan bölge müdür yardımcılarına, şube müdürlerine, kadastro müdürlerine, tapu müdürü ve müdür yardımcılarına zorunlu görev yeri değişikliği getiren duyurunun 2 Nisan 2019 da yayımlanması üzerine, Bayındır Memur Sen tarafından 3 Nisan'da Personel Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 10. maddesine yürütmeyi durdurma talebiyle Danıştay nezdinde iptal davası açıldı.

Bu gelişme üzerine mayıs ayında duyuruya çıkılacak rotasyon uygulamasına, yetkili sendika veya diğer eğitim sendikaları tarafından iptal davası açılıp açılmayacağı Milli Eğitim Şube Müdürleri tarafından merakla bekleniyor.


Kamubiz.com ÖZEL 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.