MEB Şube Müdürlerinin Rotasyon Sorunu Meclise Taşındı

MEB Şube Müdürlerinin Rotasyon Sorunu Meclise Taşındı
Millî Eğitim Şube Müdürlerinin kanayan yarası haline dönüşen ve 900’e yakın Şube Müdürüne mağduriyet yaşatan rotasyon sorunu ikinci yılına girdi. Özellikle bu yıl hiçbir gerekçe gösterilmeden bir cümlelik duyuruyla ertelenmesi yüzlerce şube müdürü aileleri ile birlikte mağdur edilmiştir.

Yayınlandıktan sonra 3 (üç) yıl sistemli bir şekilde uygulanan ilgili MEB Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik adeta askıya alınmıştır. Yıllarca az gelişmiş ve dezavantajlı bölgelerde halen çalışmakta olan, iki yıldır gelişmiş bölgelerde çalışmayı hak eden ve bekleyen MEB Şube müdürleri; öncelikle bakanlığa yüzlerce dilekçe ile başvuruda bulunmuştur. Daha sonra siyasi irade başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve medyaya başvurarak mevcut yönetmeliğin gereğinin bir an önce yerine getirilmesi için yaklaşık bir aydır hak arama faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca bu sorun günlerce çok kez sosyal medyanın da gündemine oturdu. Çok kısa sürede Twitter'da TT(trend topic) listesinin ilk sıralarına giren konuya toplumun her kesiminden binlerce destek mesajı geldi.

Mağduriyet Cumhurbaşkanına Kadar İletildi

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK'un ilkeli ve adil yönetim anlayışına güvenen şube müdürleri süreç içerisinde "Sayın Reis-i Cumhurumuz" hitabıyla Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'a da mağduriyetlerini ilettiler. Geçtiğimiz günlerde ise şube müdürlerinin müzminleşen rotasyon sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşındı. Gaziantep Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Sayın Ali Muhittin TAŞDOĞAN tarafından hazırlanan soru önergesi ile rotasyon maduriyeti ele alındı. Sayın TAŞDOĞAN söz konusu Soru Önergesinde, Millî Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK'a, ilgili Yönetmeliğe de vurgu yaparak; MEB Şube Müdürlerinin bölge hizmetine bağlı yer değiştirme işlemlerinin geçen sene ve bu sene neden 1 (bir) yıl süreyle ertelendiğini ve Bakanlık tarafından söz konusu mağduriyetin ne zaman giderileceği ile ilgili olarak bölge hizmetine bağlı yer değiştirmelerin yapılmasının ne zamana plandığını sordu. Yazılı cevap talep edildi.

Mağdur Durumdaki Yüzlerce Aile Takvim Sürecini Gözetmektedir

TAŞDOĞAN’ın Soru Önergesine Milli Eğitim Bakanlığının nasıl bir cevap vereceği önümüzdeki günlerde netleşecek olup yüzlerce mağdur duruma düşmüş şube müdürü aileleri Sürecin acilen mevzuat çerçevesinde çözülmesini ummaktadır. Çok yakında yayınlanacak bir takvim ile rotasyonun uygulanacağı konusunda oldukça ümitli olan aileler süreci merakla beklemekteler.

Rotasyon Bekleyen Şube Müdürleri Platformu

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.